SRAMOTNO I ZAKONSKI KAŽNJIVO

Zastupnik Naše stranke veličao ratnog zločinca Sakiba Mahmuljina

‘General Sakib Mahmuljin. HEROJ, a ne zločinac!’, napisao je na Facebooku Redžo Lemezan, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, piše Hrvatski Medijski Servis.

Lemezan je uz kratku pisanu poruku kojom veliča osuđenog ratnog zločina objavio i sliku Sakiba Mahmuljina, generala Armije i bivšeg visokog dužnosnika SDA koji je svojevremeno bio i zamjenik ministra obrane FBiH.

U nastavku objavljujemo i printscreen Lemezanove objave.

Foto: printscreen

Podsjećamo, Mahmuljina je Sud BiH u travnju prošle godine osudio na osam godina zatvora za ratne zločine nad Srbima u Vozući kod Zavidovića, nakon čega je od odsluživanja zatvorske kazne pobjegao u Tursku, a institucije nisu učinile ništa da to spriječe.

Sud BiH je zaključio da Mahmuljin nije spriječio ubojstva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda “El-Mudžahidin” na području Vozuće kod Zavidovića. Prema optužnici, pripadnici Odreda “El-Mudžahidin” su u razdoblju od srpnja do rujna 1995. godine ubili najmanje 55 zarobljenih pripadnika VRS-a.

Zanimanje javnosti prije nekoliko dana izazvao je i Faris Šehović, predsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Novom Sarajevu, koji je rekao da ‘ne postoji razlika između Sakiba Mahmuljina i Darija Kordića jer su i jedan i drugi osuđeni ratni zločinci.’

Podsjetimo, prema izmjenama Kaznenog zakona, koje je prošle godine nametnuo visoki predstavnik Valantin Inzko negiranje ratnih zločina i veličanje ratnih zločinaca je kazneno djelo za koje je predviđena i zakonska kazna od 6 mjeseci do pet godina./R. I./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img