Trump otpustio savjetnika za nacionalnu sigurnost

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće John Bolton podnio je ostavku u utorak na zahtjev predsjednik Donalda Trumpa, koji je zatražio ostavku zbog neslaganja o brojnim politikama.

“Obavijestio sam Johna Boltona prošle noći da njegova usluge više nisu potrebne Bijeloj kući. Izrazito se nisam slagao s mnogim njegovim prijedlozima, kao i drugi u administraciji te sam stoga zatražio od Johna ostavku, koju sam dobio ovog jutra”, napisao je Trump na Twitteru.

Trump namjerava objaviti ime novog savjetnika za nacionalnu sigurnost idućeg tjedna.

“Ponudio sam ostavku sinoć i predsjednik Trump je rekao: ‘Razgovarajmo o tome sutra'”, napisao je na Twitteru John Bolton, koji je bio treći savjetnik za nacionalnu sigurnost Donalda Trumpa.

Bolton se zalaže za oštriji pristup prema Sjevernoj Koreji i Venezueli, a nedavno je izrazio različito mišljenje o pregovaranju s talibanima i povlačenju iz Afganistana, zbog čega je došlo do sukoba s Trumpom i njegovom administracijom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Roko Ukić potpisao za ABA ligaša

Čeka se službena potvrda, ali Roko Ukić bi trebao postati novi igrač Cedevita Olimpije. Hrvatski kapetan se tako izgleda uspio dogovoriti s momčadi iz...