POSUŠJE

Svečano otvoreno novo krilo područne škole Čitluk kod Posušja

U ponedjeljak je u nazočnosti učenika, njihovih nastavnika, predstavnika općine Posušje, mjesne zajednice Čitluk i mještana, svečano otvoreno novo krilo područne škole.

U područnoj školi Čitluk, zbog skučenih prostora i velikog broja djece, proteklih godina nastava je bila organizirana u dvije smjene, kao iznimka među područnim školama.

Sada će 43 učenika u četiri razredna odjela nastavu pohađati u jednoj smjeni, priopćeno je iz općine Posušje.

Zvonimir Širić, ravnatelj središnje posuške Osnovne škole u čijem sklopu djeluje ova područna škola, kazao je da su u sklopu radova izgrađene nove učionice, zbornica, sanitarni čvorovi i zajedničke prostorije.

Načelnik Posušja Ante Begić rekao je kako briga o obrazovanju spada među prioritete lokalne uprave te da se kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka učenika i izvođenja nastave.

Kad je riječ o područnoj školi Čitluk, izuzetno sam zadovoljan da smo današnjim otvaranjem riješili višegodišnji, pa usudio bih se reći i višedesetljetni izazov rada u dvije smjene te problem s prostorijama koje su građene za neke druge standarde održavanja nastave u nekim prošlim vremenima, kazao je Begić.

Dodao je kako je prioritet općinskih vlasti završetak nove zgrade osnovne škole u Posušju na kojoj su radovi u tijeku.

Današnjim otvaranjem ujedno je započeo prvi školski dan za učenike ove područne škole, a prvašiće je na klupama dočekale besplatne bilježnice i školski pribor, čime će se roditeljima barem malo olakšati pripreme i opremanje djeteta za školu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...