Hrvatski Medijski Servis

Smeće iz Mostara krenulo put Jablanice; Jablaničani na nogama

Foto: Bljesak.info

Smeće iz užeg dijela Grada Mostara u ponedjeljak se počelo odvoziti u Jablanicu na tamošnju deponiju. Prema pisanju portala Bljesak.info smeće se odvozi iz zona koje posjećuju turisti.

No, vijest o karavani kamiona sa smećem odjeknula je u Jablanici pa se i očekuje čak i da građani blokiraju ovaj odvoz. Naknadno je poznati bh fotograf Dženad Džino objavio da je odvoz obustavljen.

A za dogovor oko konačnog odvoza smeća nakon osam dana blokade deponije ipak će se sačekati sastanak koji se odražava danas u Gradskoj vijećnici.

Naime, zbog blokade odlaganja komunalnog otpada na regionalnu sanitarnu deponiju Uborak, s početkom u 14 sati u Gradskoj vijećnici Mostara gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, sa suradnicima, održava će sastanak s predstavnicima mještana koji žive u blizini Uborka.

Blokada je primorala i ostala hercegovačka mjesta da se snalaze s odlaganjem smeća.

Mostarska kriza sa smećem nastala je nakon što su građani blokirali ulaz na deponiju prosvjedujući zbog zagađenja. Prosvjed nije dobio potprebnu dozvolu nadležnihinstitucija kako bi se mogao legalno održati./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte