Službeno je: UEFA objavila da Boban odlazi!

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je obznanila kako legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban napušta visoku dužnost koju je dosad imao u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

– UEFA objavljuje sporazumni rastanak te odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban nam se pridružio 2021. godine. Kao šef nogometa pokrenuo je nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju. UEFA izražava čast što je surađivala s Zvonimirom Bobanom te šalje zahvale na njegovoj predanoj službi, objavila je između ostaloga UEFA.

Odlazak je sam Boban potvrdio u hrvatskim medijima, a o njegovom odlasku iz UEFA-e već su pisali britanski, američki te ostali mediji.

Sam Boban je potvrdio kako UEFA-u, kao najbliži suradnik predsjednika Aleksandera Čeferina, napušta jer ne želi sudjelovati u promjeni Statuta UEFA-e čime se želi omogućiti još jedan mandat aktualnom predsjedniku.

Boban je bio legendarni kapetan hrvatske reprezentacije koja je 1996. godine u Engleskoj nastupala na prvom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu, dok je dvije godine kasnije vodio momčad do svjetske bronce na prvenstvu u Francuskoj.

Za Hrvatsku je ukupno skupio 49 nastupa te je postigao 12 pogodaka./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img