O SASTANKU U MOSTARU

SITARSKI ZA HMS: Ukidanje OHR-a izaziva najveću suglasnost lidera Hrvata i Srba

Sastanak predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika politički analitičar i član Stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja Milan Sitarski ocijenio je za Hrvatski Medijski Servis kao nastavak kontinuirane suradnje dvojice političara koji već duže vrijeme uživaju najsnažniju političku potporu kod Hrvata i Srba u BiH te odraz konsenzusa koji njih dvojica i njihove stranke imaju po ključnim političkim pitanjima.

“Ovaj je konsenzus dodatno osnažen kontroverzama vezanim za aktualni sastav Središnjeg izbornog povjerenstva, kojemu se oba političara protive i smatraju ga nelegitimnim, a na samom sastanku je najvidljivija bila njihova suglasnost oko nužnosti dostizanja punog suvereniteta BiH putem ukidanja OHR-a”, izjavio je za HMS Sitarski.

Podsjećamo, na današnjem sastanku u Mostaru politički predstavnici hrvatskoga i srpskog naroda, lideri HDZ BiH i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik usuglasili su stavove oko brojnih pitanja u BiH, a obojica su naglasili važnost legitimnog predstavljanja i konstitutivnosti svih triju naroda u BiH./G. A./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije