SINIŠA MIKIHAJLOVIĆ: Bolujem od leukemije

Proslavljeni srpski nogometaš i trener talijanske “Bolonje” Siniša Mihajlović potvrdio je danas da boluje od leukemije, ali da je spreman suočiti se i izboriti s bolešću.

On je rekao na konferenciji za novinare da je imao groznicu i da je otišao na liječničke preglede koji su potvrdili najgore sumnje da boluje od akutne leukemije.

“Kad sam dobio vijesti jako su me pogodile. Danima sam plakao, cijeli život mi je prolazio pred očima. Nisu to suze od straha. Poštujem bolest, ali suprotstavit ću joj se, kao što sam uvijek i u životu činio. Ne mogu dočekati da odem u bolnicu i krenem s borbom. Agresivna je, ali pobjediva”, rekao je Mihajlović.

Govoreći o odnosima u klubu i činjenicu da uprkos dijagnozi ostaje trener, Mihajlović je rekao da je objasnio svojim igračima da će se boriti da pobijedi, kao što je učio njih da rade na terenu.

“Pobijedit ću i ovaj izazov, ne sumnjam u to. Pobijedit ću za svoju obitelj, za svoju djecu, za sve koji mi vole”, rekao je Mihajlović, koji je izrazio zahvalnost svima u Nogometnom klubu “Bolonji”.

Sportski direktor “Bolonje” Valter Sabatini rekao je da Mihajlović ostaje trener bez obzira na sve.

“On je jak i prebrodit će sve”, rekao je Sabatini./Srna/HMS/

Najnovije