IZETBEGOVIĆ

SDA podnosi kaznene prijave protiv Dodika i Cvijanović i traži smjenu Tegeltije

Bakir Izetbegović, nakon sjednice Predsjedništva SDA, kazao je da će Klub zastupnika SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvati i druge klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu kaznene prijave. On je pozvao Tužiteljstvo BiH, na čelu sa Gordanom Tadić, da sankcionira sve one koji ruše ustavni poredak BiH, prenosi N1 televizija.

“Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pozvat će i ostale klubove da protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanović podnesu odgovarajuće kaznene prijave”, rekao je Izetbegović.

“Pozivamo članove VSTV-a da pokrenu proceduru smjene Milana Tegeltije, zbog prisustva na paradržavnom skupu kojeg je organizirao Dodik, a čiji je cilj rušenje Ustavnog poretka BiH. Tegeltija je izgubio kredibilitet i nedopustivo je da je čovjek koji je pod kontrolom SNSD-a na čelu VSTV-a”, izjavio je Izetbegović.

“Pozivamo visokog predstavnika da poništi odluke NSRS o dodjeli odlikovanja Radovanu Karadžiću i drugim ratnim zločincima. Pozivamo Tužiteljstvo BiH, na čelu s Gordanom Tadić, da počnu raditi svoj posao. Dužni su sankcionirati sve one koji ruše ustavni poredak”, poručio je Izetbegović.

Nakon sjednice Predsjedništva SDA – Izetbegović je rekao da je toleriranje protuzakonitih radnji – također protuzakonito djelo./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠVICARSKA

Rastrojeni 20-godišnji Hrvat nožem ubio majku

Dvadesetogodišnji Hrvat jučer je u Luzernu u Švicarskoj ubio 59-godišnju majku kuhinjskih nožem, javljaju švicarski mediji."Ne znam što mu se dogodilo", kazao je njegov...