SANKT PETERBURG Dodik se sastao sa Shredderom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Sankt Peterburgu s bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Shredderom.

Dodik boravi u višednevnoj posjeti Sankt Peterburgu gdje prisustvuje 20. Međunarodnom ekonomskom forumu.

Predsjednik Republike Srpske rekao je da su predstavnici Srpske na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarali sa najutjecajnijim ljudima iz slovnog i političkog života Rusije.

On je kazao da je dobro da predstavnici Srpske na Ekonomskom forumu saznaju kuda se kreću druge zemlje i kako će prilagođavati ekonomske politike.

Dodik je rekao da je Republika Srpska zainteresirana za dobru suradnju s tradicionalnim partnerima i da upozna mogućnosti drugih zemalja.

Dodik i gubernator Sankt Peterburga Georgij Poltavčenko potpisali su jučer u ovom gradu “Mapu puta” aktivnosti za realizaciju popisa prioritetnih pravaca suradnje Srpske i Sankt Peterburga.

Predsjednik Srpske naglasio je da je “Mapa puta” podsticaj svim institucijama i Srpske i te ruske gubernije da u predviđenim rokovima podignu suradnju na višu razinu i da se ona konkretizira na najbolji mogući način.

On je najavio da će krajem ove godine u Sankt Peterburgu biti održan veliki privredni forum gdje će Srpska organizirati – kuću gospodarstva Republike Srpske – gdje će različiti gospodarski subjekti moći izložiti i prodavati proizvode./Srna/HMS/

Najnovije