KANDIDATKINJA HNS-A ZA PREDSJEDNIŠTVO BiH

KRIŠTO: Hrvatski narod većinskom voljom mora birati svoje predstavnike u tijela vlasti gdje se štite kolektivna prava

Veliki broj vjernika okupio se danas na svetištu Zidine, u Gornjoj Skakavi, povodom blagdana “Rane sv. Franje“. Prilikom obilježavanja svetkovine, upriličena je procesija i sveta misa koju je predvodio fra Ilija Alandžak, gvardijan samostana u Beogradu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da se godinama, na Zidinama, na mjestu nekadašnje crkve i franjevačkog samostana, okuplja veliki broj hodočasnika kako bi se zavjetovali i molili sv. Franji za svoje potrebe. I ove godine je istaknut značaj okupljanja i hodočašćenja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.

“Sadržajima obilježavanja blagdana „Rane svetog Franje“ u Gornjoj Skakavi nazočila je i Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH te dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti svih razina u BiH, nositelji listi i kandidati HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za Opće izbore u BiH: Đuro Topić, nositelj liste za Skupštinu Posavske Županija, Mijo Matanović, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Mijo Krešić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta.

Krišto je uputila pozdrave svima okupljenima danas u zajedništvu pri proslavi blagdana „Rane svetog Franje“. Govoreći o svojoj kandidaturi i podršci svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, istaknula je kako ima veliku čast ali i odgovornost.

„Odgovornosti svi moramo biti svijesni, već je kazano, živimo u BiH, državi tri konstitutivna naroda i svih drugih koji u njoj žive i da smo svijesni uloge i pozicije hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski narod je obespravljen u BiH, uz stalne nasrtaje na naša Ustavom zajamčena prava, podsjećam, da nam kroz izborni zakon biraju naše političke predstavnike u institucijama koje su Ustavom zajamčene za zaštitu kolektivnih prava, u Predsjedništvo BiH i domove naroda. Učinit ćemo sve i jasno pokazati svima, da je Bosna i Hercegovine domovina i hrvatskog naroda i samo takva može biti u budućnosti“, kazala je Krišto.

Kazala je kako priču oko izmjene izbornog zkona treba dovesti do kraja.

„Moramo nastavi našu borbu, promjeniti izborni zakon, upravo kako je i pokazala odluka Ustavnog suda BiH o legitimnom političkom predstavljanju, to znači, da hrvatski narod većinskom voljom bira svoje političke predstavnike u tijela vlasti gdje se štite kolektivna prava, prava Hrvata kao konstitutivnog naroda“, ističe Krišto.

Rekla je i da očekuje podršku hrvatskog naroda.

„Znat ćemo pokazati svoju odgvornost, i izbrati svoje političke predstavnike i samo tako se oduprijeti svim izazovima koji se u ovom teškom trenutku nalaze i u BiH i pred hrvatskim narodom. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu našeg zajedništva i da ćemo učiniti sve da izborom svojih političkih predstavnika na svim razinama vlasti stvorimo i napravimo pravedniju, prosperitetniju i europsku Bosnu i Hercegovinu. To ćemo pokazati 2. listopada, te vas pozivam da svi pokažemo svoju odgovornost za budućnost hrvatskog naroda“, zaključila je Krišto.

Nakon svete mise i prigodnog druženja, Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH i dr. Dragan Čović, predsjednik i Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH sa izaslanstvom posjetili su Franjevački samostan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravama i targovarali s fra Nikom Josićem, gvardijanom./HMS/

1 COMMENT

  1. I vitar puse, uvik ista ploca. Vidi onoga sa konckastom kravatom. Tako su Hrvatsku buducnost U Rep. HR i HB prokockali. Lipe silke su garant za fotelje, nist’ drugo.

Comments are closed.

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...