MOSTAR

“Kosača” u bojama američke zastave uz poruku “Zajedno protiv korupcije”

Zgrada hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru večeras je u bojama američke zastave, uz natpis “Zajedno protiv korupcije”, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Ovaj čin tumači se kao izraz potpore američkom State departmentu i državnom tajniku Mikeu Pompeo koji je bivšeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i glavnog tajnika Stranke demokratske akcije (SDA) Amira Zukića stavio na američku “crnu listu” i zabranio mu ulazak u Sjedinjene američke države zbog, kako je obrazloženo “umješanosti u značajnu korupciju”.

Foto: HMS

– Ova korupcija predstavljala je podrivanje vladavine zakona i javnih institucija u BiH. Korupcija nanosi značajnu štetu ekonomiji, društvu i sigurnosti, omogućava organiziran kriminal, te podriva povjerenje u vladavinu zakona i vlast, što izravno utječe na sigurnosne, ekonomske i vanjskopolitičke nacionalne interese Sjedinjenih Američkih Država, a vjerujemo, i na iste interese partnerskih država poput Bosne i Hercegovine – poručili su danas iz Veleposlanstva SAD-a.

– Kada državni tajnik pribavi vjerodostojne podatke o tome da je službenik izravno ili neizravno uključen u značajnu korupciju ili grubo kršenje ljudskih prava, dužan ga je staviti na listu ili identificirati tog službenika i članove njegove uže obitelji u skladu s odjeljkom 7031(c), javno ili privatno. Uopćeno govoreći, kada je osoba stavljena na listu u skladu s odjeljkom 7031 (c), ta osoba neće dobiti vizu za putovanje u Sjedinjene Američke Države – pojasnili su, iz američkog veleposlanstva.

Podsjetimo, protekle noći uhićen je i premijer Federacije Fadil Novalić, ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, te vlasnik tvrtke “Srebrna malina” koji su u aferi “respiratori” osumnjičeni za udruživanje radi činjenja kaznenih dijela, zlouporabe položaja i pranja novca./HMS/

1 COMMENT

  1. Svaka cast! Drago mi je vidjeti da smo i mi prepoznali vaznost slike i politike simbola! Samo nastaviti i unaprijediti!

Comments are closed.

Najnovije

NAKON OKLIJEVANJA TWITER IPAK REAGIRAO

Obrisan tvit bivšeg malezijskog premijera da muslimani imaju pravo ubijati Francuze

Twitter je nakon oklijevanja obrisao poruku bivšeg malezijskog premijera Mahathira Mohamada u kojoj je napisao da su 'Francuzi u povijesti ubili milijune ljudi, od...