KOMBAJN-BANDA HARA HRVATSKOM: Upadaju u polja, obave žetvu i pobjegnu

Za manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina u Hrvatskoj.

Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato, otkriva Večernji list.

Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. listopada nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, netko je kombajnom obrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. U ponedjeljak je pak varaždinska policija obavijestila o krađi kukuruza na području Ludbrega.

Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je netko 24. listopada između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz.

“Visina materijalne štete iznosi oko 7.000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela”, naveli su u varaždinskoj policiji. To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je netko od 17. do 21. listopada na predjelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom obrao i otuđio tri i pol tone kukuruza na polju 68-godišnjaka.

“Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija traga za počiniteljima”, priopćili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom listopada poljoprivredniku iz okolice Varaždina netko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio. Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina. Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. Ali, zvuči gotovo nevjerojatno da je neprimjetnu krađu moguće učiniti velikim kombajnom i da nitko ništa nije vidio./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

JUPITER NA FLORIDI

Jordan prepolovio cijenu svojeg imanja

Jedan od uvjeta Michaela Jordana za pristanak na snimanje Posljednjeg plesa bio je da ga se ne snima u vlastitom domu jer ipak nije...