Hrvatski Medijski Servis

KARAMATIĆ OTKRIO: Znate što mi je rekao jedan američki dužnosnik…

Mi možda malo previše gledamo preko granice, gledajući na Bruxelles, Pariz ili New York. Sve što smo postigli, postigli smo ovdje i zajedno, rekao je predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Domu narroda Parlamenta BiH Mario Karamatić na zajedanju HNS-a u Mostaru, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa. 

Karamatić je istaknuo da se na današnji dan 1993. dogodio se stravičan masakr u Dusini kod Zenice gdje su pripadnici tzv. Armije BiH iz odreda El Mudžahid pobili Hrvate iako je u tom selu bilo 80 posto stanovnika bošnjačke nacionalnosti.

Karamatić se u svom obraćanju izaslanicima na zasjedanju HNS-a  dotaknuo i vrlo kontroverzne izjave jednog dužnosnika State Departmenta.

“Jedan američki dužnosnik rekao nam je na radnom ručku na kojemu su sudjelovali gospodin Čolak i gospođa Krišto da je još 20 godina potrebno da se napravi bosanska nacija. Ja mu poručujem da to nikada neće učiniti, a to sam mu poručio i tada”, rekao je Karamatić, te dodao:

-Možemo izdržati samo ako budemo radili ono zbog čega su nas ljudi izabrali. Tko izda jednom izdat će opet, ako mu se ukaže prilika. Ja pozivam sve koji o tome razmišljaju da to ne rade jer će ih njihov narod kazniti”.

Karamatić je naglasio da se u zadnjih 5 godina Herceg Bosna vratila u javni bosanskohercegovački diskurs: “U zadnjih 4 godine ni jedno pravo hrvatskog naroda nije dokinuto i to je znakovito u ovom mandatu”.

Naglasio je da Hrvati žele graditi jednakopravnu Bosnu i Hercegovinu s druga dva naroda.

“Svim prijateljima i neprijateljima Hrvata i u BiH i vani poručujem: Pustite hrvatske političke predstavnike da s predstavnicima druga dva naroda grade BiH, ako vam tako ne odgovara ili se sklonite ili se poklonite”, poručio je Karamatić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte