FERK izdao dozvolu za rad vjetroelektrane ‘Mesihovina’

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK na redovitoj sjednici u srijedu izdala je podnositelju zahtjeva JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar dozvolu za rad za proizvodnju električne energije, koja je dopunjena novim proizvodnim objektom, vjetroelektranom Mesihovina.

Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom izdane su gospodarskim društvima AD TANK d.o.o. Stolac i MERKEZ-OIL d.o.o. Novi Travnik.

Također, u postupak javne rasprave upućen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva d.o.o. “BH STRUJA” Cazin.

Na sjednici je doneseno i Rješenje kojim se imatelju dozvole AL Trade d.o.o. iz Mostara oduzima Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda.

FERK je također donio i rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, a donio je i odluku o usvajanju Godišnjeg završnog obračuna FERK-a za 2018. godinu, navodi se u FERK-ovom priopćenju./HMS/

Najnovije

SAMO UČENICI O. Š. "SVETI FRANJO" U TUZLI OSTALI BEZ UDŽENIKA

NIKOLIĆ: Ministarstvo obrazovanja TŽ mora prestati oduzimati prava djeci

Roditelji osnovaca koji pohađaju JU Osnovna škola „Sveti Franjo“ u Tuzli na početku školske godine bili su iznenađeni kad su njihova djeca ostala bez...