BEVANDA I MARIĆ Predizborno vrijeme može otežati i bezazlena pitanja, ali je nužno poštivati zakonodavstvo

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastao se s ministrom financija Hrvatske Zdravkom Marićem koji je domaćin ovogodišnjeg sastanku Konstituivne skupine Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održanog u Splitu.

Ministri Bevanda i Marić na bilteralnom susretu ocijenili su da su tradicionalno dobri odnosi u oblasti resora koje oni vode te da treba koristiti svaku priliku da se oni dodatno unaprijede, posebice u oblasti gospodarstva.

Uz čestitke ministru Mariću na dobro organiziranom sastanku Konstituence Svjetske banke i MMF-a, ministar Bevanda osvrnuo se i na aktualne događaje koji se odnose na otvorena pitanja između dvije zemlje.

Ocijenjeno je da predizborno vrijeme može otežati i bezazlena pitanja, ali je nužno u svakom trenutku poštivati domaće i međunarodno zakonodavstvo koje je dodatna potpora prijateljskim odnosima dvije susjedne zemlje.

Na sastanku je istaknuto da regionalna suradnja može donijeti mnogo dobrobiti za BiH koja je zakoračila na europski put gdje će joj Hrvatska, koja je članica Europske unije, biti snažna potpora.

Sugovornici su se složili da treba nastaviti suradnju u resoru financija jer je ona do sada bila uspješna, te da treba prihvatati i nove trendove o kojima se upravo govorilo na godišnjem sastanku Konstitutivne skupine SB i MMF-a u Splitu.

Na sastanku Konstituence, gdje su sudjelovali guverneri i ministri financija iz 15 zemalja, govorili su zamjenik predsjedatelja Grupacije Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktori MMF-a i Svjetske banke Anthony de Lannoy i Frank Heemskerk, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REVIZIJA UTVRDILA

“Arcelor Mittal Prijedor” priznao utaju 6,4 milijuna KM poreza

"Arcelor Mittal Prijedor" priznao je utaju poreza transfernim cijenama i sve utvrđene obaveze platio Poreznoj upravi Republike Srpske (PU RS). Kompletna dokumentacija u tom...