VIDEO KOJI LEDI KRV U ŽILAMA

Azerbajdžanski vojnici skrnave armensku grobnicu

Sve je više na Internetu potvrđenih slučajeva azerbejdžanskih vojnika koji su skrnavili armenske grobove u Gorskom Karabahu.

Kako navodi medij Novosti Armenija, jedan od takvih slučajeva zabilježio je na društvenoj platformi Telegram i poznati ruski novinar Aleksandar Kots .

„Azerbejdžanski vojnici pobjeđuju nadgrobni spomenik na armenskom groblju. Da biste se borili s mrtvima – ne treba vam puno hrabrosti ”, potpisao je on svoj video, prenosi portal Geopolitika news.

Na njemu se vidi kako dvojica vojnika, uz smijeh svojih kolega u pozadini, stoje na grobu, a zatim nogama ruše nadgrobni spomenik s fotografijom pokojnika.

Ovo, na žalost, nije usamljeni slučaj pa Armenci, koji se povlače iz azerbajdžanskih regija oko Gorskog Karabaha koje se sada vraćaju u ustavno-pravni poredak te zemlje, sa sobom ne uzimaju samo imovinu, već i iskopavaju lijesove sa svojim mrtvima, strahujući da će Azerbejdžanci skrnaviti grobnice.

Međutim, neovisno o tim gnjusnom činima, mora se naglasiti kako su azerbajdžanski vojnici u velikoj većini disciplinirani i normalni ljudi, i da divljaci u vojnim redovima, koji se iživljavaju nad grobovima i spomen-obilježjima drugih nacija, vjera ili država, nisu samo ekskluzivitet Azerbajdžana. Ljudska psiha je duboka i nedokučiva, a prečesto i vrlo destruktivna, poglavito ako nad njom nema dovoljnog nadzora. Jer ovakve stvari ne mogu činiti niti iskreni domoljubi niti iskreni vjernici bilo koje religije. Jednostavno je riječ je o primitivcima i huliganima, dostojnima svakoga prezira, koji su najčešće jaki u grupama sebi sličnih i kada ispred sebe nemaju dostojnog protivnika. Jer, kako dobro reče gore navedeni ruski novinar, „za boriti se s mrtvima ne treba puno hrabrosti“!

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije