Završna revizija otkupa zemljišta i preseljenje za dionicu autoceste Mostar Jug – Buna na Koridoru Vc

U skladu sa Zaključnim Izvještajem Europske investicijske banke (EIB) iz listopada 2021 godine, “Autoceste FBiH” su preko Technital S.p.A. angažirale tim neovisnih, vanjskih konzultanata da izvrše Završnu reviziju otkupa zemljišta i preseljenja za dionicu autoceste Mostar Jug – Buna na Koridoru Vc, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U skladu sa EIB-ovim Zahtjevima za okoliš i socijalnim standardima, posebno zahtjevima iz Standarda 7, dokument Završna revizija otkupa zemljišta i preseljenja za dionicu Mostar Jug – Buna autocesta na Koridoru Vc “Autocester FBih” dostavljaju javnosti na komentare prije finalizacije. Dokument možete pogledati na ovom linku.

Javnost se poziva da komentare na dokument dostave u roku od 30 dana od objave dokumenta i to poštom na adrese JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar:
Sjedište u Mostaru, Ul. Adema Buća 20, 88000, Mostar ili Ured u Sarajevu: Ul. Hamdije Kreševljakovića 19, 71000, Sarajevo

Uz to komentari se mogu dostaviti osobno u prostorije JPAC ili putem e-maila: prituzbe@jpautoceste.ba ili/i info@jpautoceste.ba s naznakom da su to komentari za Završnu reviziju otkupa zemljišta i preseljenja za dionicu autoceste Mostar Jug – Buna na Koridoru Vc, priopćeno je iz Autocesta FBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img