KROATOFOBINI ISPAD NA DAN KADA GRABOVICA TUGUJE

Zastava hrvatskog naroda u Sovićima pored Jablanice pogažena i bačena u potok

Danas, 9. rujna, pod okriljem noći u selu Sovići u Jablanici, gnjusno je skinuta, uništena i zajedno sa stupom na kojem se vijorila zadnjih 29 godina, bačena zastava hrvatskog naroda u BiH.

Hrvatskom Medijskom Servisu čitateljica je ustupila fotografiju pogažene zastave.

Čitateljica je ispričala da ova zastava nosi simboliku jedinstva i pripadnosti ljudima, okolini i zavičaju. Puta se i kome je zasmetala pripadnost jednog naroda te kome smetaju Hrvati Jablanice.

“Je li slučajnost da se baš to dogodilo na 29. obljetnicu kada su mučki ubijeni hrvatski civili u Grabovici ili jutro nakon što se svečano slavio blagdan rođenja BDM u Jablanici ?!”, upitala se čitateljica HMS-a.

Fotografiju ustupila čitateljica HMS-a

Ona je ukazala na to da se važno zapitati zašto, skoro 30 godina nakon rata, još uvijek osjećamo posljedice i ne možemo krenuti naprijed jer nas netko uporno vraća u ponor i tragediju

“Nije dovoljno što se živi još sjećaju logora, Stipića livade i Pomena nego im treba uzeti jedino što ih sjeća u vremena kada im nije bilo oteto i uništeno, i dječiji snovi i starački smiraj?!”, dodaje naša čitateljica.

Na kraju je i poslala poruku počiniteljima ovog gnusnog čina.

“Ne možete je skinuti toliko puta koliko ćemo je puta vratiti. – Vijoriti će se ponovno još ljepša i snažnija”, poručila je čitateljica.

”Što je to u zastavi što tisućljećima pokreće ljude, dovodi ih u posebno emotivno stanje i čini spremnima dati najbolje od sebe ili čak umrije­ti za zajednicu? Je li to samo “komad obojene tkanine” ili u sebi nosi neko dublje, simboličko značenje? Jednu povijest naroda, jedan identitet, jednu dušu!”

/HMS/

1 COMMENT

  1. Dabogda im ruke i noge otpale i od mrznje sto prije crkli. 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷❤️🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Comments are closed.

Najnovije