O POKROVITELJSTVU NAD JASLICAMA U VATIKANU

VAJDNER ZA HMS: Radi se o apsurdu jer u Predsjedništvu BiH ne sjedi legitimni hrvatski član

Don Josip Vajdner, glavni urednik Katoličkog tjednika, komentirao je za Hrvatski Medijski Servis jučer usvojenu inicijativu da Predsjedništvo BiH bude pokrovitelj božićnih jaslica koje će koncem prosinca i početkom siječnja biti postavljene na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Inicijativu je nazvao apsurdnom jer, kako je istaknuo, u Predsjedništvu BiH ne sjedi legitimni hrvatski član dodavši da se ovaj čin može povezati i sa samopromocijom određenih političkih opcija.

-Bosna je zemlja apsurda pa se dogodi da se u jednom danu promijene sva četiri “godišnja doba”. I to ne samo u meteorološkom nego i društvenom smislu. Ljudi su skloni danas zapaliti zgradu Predsjedništva pa se sutra ponašati kao da ništa nije bilo. U tom kontekstu možemo promatrati i prihvaćanje inicijative da Predsjedništvo BiH bude pokrovitelj božićnih jaslica u Vatikanu, rekao je Vajdner.

Vajdner se prisjeća da je polovicom svibnja iz istog izvora, kako kaže, potekla najgora haranga na Katoličku Crkvu u BiH u razdoblju poslije posljednjeg rata.

“I to ne zbog nekog njezina možebitnoga političkog angažmana nego zbog izvršavanja onoga što je u njezinoj biti – slavljenja svete mise. Imajući sve to na umu, uz činjenicu da u istom Predsjedništvu ne sjedi niti jedan legitimni hrvatski član, možemo razaznati o kakvom je apsurdu riječ”, rekao je Vajdner za HMS.

Glavni urednik Katoličkog tjednika smatra da je ova inicijativa licemjerna te da služi u svrhe promocije određenih politika.

-Ili, ako hoćete da budemo do kraja otvoreni: licemjerju. Umjesto što će ulagati novac u takvu inicijativu koja očito služi samopromociji pojedinih političkih opcija, bolje bi bilo da se potrude i vrate Katoličkoj Crkvi ono što su komunisti oteli nakon II. svjetskog rata, istaknuo je don Josip Vajdner.

Podsjećamo, Predsjedništvo BIH jučer je izvijestilo o prihvaćanju spomenute inicijative dok nije naglašena tko je predložio da “kolektivni šef države” bude pokrovitelj božićnih jaslica u Vatikanu./B. G./HMS/

1 COMMENT

Comments are closed.

Najnovije

IZRAELSKO MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA:

Hvala vam Dragane Čoviću na vašoj podršci, Izrael će nastaviti štititi svoje građane od terorista

Ministarstva vanjskih poslova Izraela zahvalilo se na podršci predsjedniku HDZ BiH i HNS BiH i zamjeniku predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Dragana Čovića u...