PREDSJEDNIK HRS

Raguž ispitan u SIPA-i zbog Izetbegovića, Bajrovića i Suljagića

-Tužiteljstvo BiH je pokrenulo istražne radnje na osnovu kaznene prijave koju sam još prošle godine uradio protiv Bakira Izetbegovića, Reufa Bajrovića i Emira Suljagića, a zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, napisao je na Facebooku predsjednik HRS-a Slaven Raguž u objavi koju je naslovio ‘ Jučer u parlamentu, danas na SIPI – a jesam se Fadilu rugao!’

-Sjećate se ono kad je Bakir prebrojavao lovce, Reuf prijetio „najbolje naoružanim narodom na svijetu“, a Emir govorio o „punim grobljima onih koji su prijetili Bosni“?, piše Raguž na Facebooku.

Pojasnio je Raguž da je u ovu instituciju pozvan u svojstvu svjedoka od strane Tužiteljstva, iako, kako dodaje, ne zna zašto, budući da nije izjavio ništa dodatno što ne stoji u prijavi.

-Samo sam dodao da zahtijevam da se i ovu trojku pozove na saslušanje. Valjda se istražne radnje provode protiv prijavljenih, a ne onog koji je prijavio?! Moram napomenuti iznimno korektan i profesionalan tretman djelatnika SIPA-e, napisao je Raguž i dodao:

-PS.: Kad se ono glasovalo o mandatu Fadila Novalića, rekao sam kako je „jučer u Vladi, danas u Parlamentu, a sutra na SIPA-i“. I treba mi, jesam se čovjeku rugao…, zaključuje objavu na Facebooku predsjednik HRS-a Slaven Raguž.

/HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img