NIKŠIĆ OBJAVIO SADRŽAJ DOGOVORA: Razgovorima smo postigli više za 8 mjeseci, nego za prethodnih 8 godinama svađa i blokada

Lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku povodom sastanka koalicije na državnom nivou održanog jučer u Laktašima.

On je objavio tekst primjedbi trojke na dostavljeni prijedlog zapisnika sa sastanka.

Stvarne obaveze prema građanima

– Političare izgleda danas mnogi cijene prema rečenom, a ne prema urađenom. Priču ipak prepuštam drugima, jer imam stvarne obveze prema građanima i nije mi do njihovog obmanjivanja širenjem straha i mržnje.

Sastanak vladajuće koalicije je jučer održan iza zatvorenih vrata, ne da bismo nešto sakrili od javnosti, već da bismo pregovore rasteretili politikanstva i propagande, koje su postale redovita pratnja: prije, tijekom i nakon koalicijskih sastanaka. Vidim da je to i sada slučaj. U cilju ispravnog informiranja javnosti, dijelimo tekst koji sadrži primjedbi od strane Trojke (SDP BiH, NiP, NS) na dostavljeni prijedlog Zapisnika sa sastanka – naveo je Nikšić.

Istaknuo je da koalicije formiraju parlamentarne većine koje legitimiraju građani svojim glasovima.

– Svi bismo voljeli da se vlast formira jednostavnije, svima bi nam najlakše bilo kada bi stranka, iz koje dolazimo, sama činila vlast i preuzela svu odgovornost. Ipak, to nije tako i živimo u dosta složenom sustavu u kojem su dogovori nužnost. Razgovorima smo za ovih osam mjeseci postigli više za građane nego za prethodnih osam godina svađa i blokada. To su prepoznali i građani, ali i važni međunarodni partneri, a takva politika nam je otvorila vrata EU.

Prostor za dogovor

Na nama je da pokažemo da želimo daljnje reforme i članstvo u EU. Usvajanjem ovih izmjena u parlamentu riješili bismo brojne probleme, koji već godinama blokiraju razvoj Bosne i Hercegovine i koče naš put ka EU – naveo je Nikšić.

Dodao je da je jučerašnji sastanak pokazao da imamo prostor za dogovor i da smo sve bliže pronalasku kompromisa oko važnih pitanja.

– Pri tome, nećemo pristati da se umanje prava bilo koga, niti ćemo to od drugih tražiti. Sve što dogovorimo bit će u interesu naših ljudi i države. Javnost će svjedočiti tim procesima i donijeti sud o njihovoj koristi za naše ljude. Imamo razloga biti optimisti po pitanju daljnjeg razvoja države i tu šansu nitko nema pravo da ubija populizmom, jer se stvari po prvi put, nakon dugo vremena zaista kreću naprijed. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img