SIMBOL BOŽIĆNOG MIRA STIGAO U GLAVNI GRAD BIH

Mlade Mostarke, planinke, Betlehemsko svjetlo donijele u Sarajevo

Betlehemsko svjetlo stiglo je danas iz Mostara u Sarajevo. Tradicionalno, simbol Božićnog mira izviđači različitih zemalja prenose do svojih župa. Ove godine Betlehemsko svjetlo s središnje svečanosti u Salzburgu, prenošene putem interneta, krenulo je na put 12. prosinca, preko Austrije i Hrvatske, da bi ga na graničnom prijelazu Bijača preuzeli članovi Odreda izviđača Radobolja iz Mostara, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa iz Sarajeva.

Nakon što su članovi HPD Prenj, HKUD Sveti Ante Cim te učenici OŠ Antuna Branka Šimića i OŠ Cim svjetlo donijeli u mostarske župe, ono je danas dospjelo u dijelove Banjalučke biskupije i u Sarajevsku nadbiskupiju.

Članice Odreda izviđača Radobolja iz Mostara, odnosno njihove mlađe planinke, betlehemsko svjetlo unijele su sarajevsku katedralu te u večernjim satima nazočili slavlju sv. mise. Ovime su proširile poruku mira Božića koji nam dolazi.

Braćo i sestre, Svjetlost ove svijeće zapalili su u Salzburgu Austrijski skauti, pa je preko Slovenije i Hrvatske proslijedili nama. Mi izviđači, čije je temeljno načelo svaki dan učiniti dobro djelo, donosimo je k vama, s izrazima bratske ljubavi i vjere u slogu i mir među ljudima. Neka ova Svjetlost, simbol one vječne svjetlosti, koja nas je obasjala rođenjem sina Božjega, uđe u vaše domove i sva ljudska srca.Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje.Čestit vam Božić, braćo i sestre, i sretno vam Mlado ljeto!, poručili su mostarski izviđači/T.I./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

“KOMPAS” I “FOKUS”

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u...