PREDSJEDNIK HRVATSKE

MILANOVIĆ: Hrvati u BiH na jesen osnivaju samoupravu, navijam za Čovića, da budu jedinstveni

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo je danas govorio o razlozima zbog kojih se zalaže za stavljanje veta na prijam Švedske u Finske u NAT dok se ne izmjeni Izborni zakon u BiH.

“Nas je Slovenija itekako ucijenila, to je trajalo godinama. Tek kad su dobili ugovor o arbitraži su popustili. S tom zemljom imamo danas odlične osobe. Srbija i Beograd dižu optužnice protiv hrvatskih pilota, mogli bi i protiv Selaka. Selak je donio jedan od tri aviona, a ovaj ministar sugerira da je napadao Hrvatsku. Dno dna”, rekao je Milanović, prenosi N1.

“Srbija uništava samu sebe, uz sva moja nastojanja da im pomognem. Kažem Vučiću, rokaj po tome kad odlučuješ o svemu. Srbija ima privremena mjerila iz poglavlja 23. pristupa u EU. Oni nam nisu ništa rekli o nestalima. Oni izravno s ovim krše svoje obaveze iz pristupnog okvira. Taj isti Charles Michel je danas došao zakucati čavao i lijes. Ja u ovom trenutku navijam i za Čovića, da ljudi budu jedinstveni”, kazao Milanović.

“Ja se u BiH ne bavim kadrovskoj politikom. To su tamo izabrani ljudi, ne prijatelji. To su partneri. Kad govorimo o Turskoj, Radman za njih ima razumijevanja. A Hrvati nemaju svoje interese”, kaže Milanović. “I Turci će dosta dobiti. Što Turci traže? Traže da Šveđani prodaju dušu, žele ih moralno uništiti “, rekaao je Milanović.

Švedskog zastupnika nazvao fašistom

Za zastupnika iz Švedske rekao je da je fašist.

“To je fašist, zadnji ološ, neka nosi te prljave novce. On će prijetiti Hrvatskoj”, rekao je.

“Tursku se sluša. Gdje je Hrvatska? Nema nas dok nas ove bijedne bube predstavljaju”, kazao je Milanović i dodao da su mladići iz BiH ginuli za Hrvatsku. “Sad im treba okrenuti leđa, je li? Je li to katolički?”, rekao je.

“Ovo je situacija koju nikad nismo imali. Veleposlanik bi po svemu trebao biti neutralan. Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u mirovinu, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa o mene. Ne smije se nikome zamjeriti. Što će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament”, kazao je.

“Grlić Radman je išao u Hercegovinu špijunirati, udbaške metode”, rekao je o Gordanu Grliću Radmanu.

O SDP-u

Mirela Ahmetović je kazala da će SDP podržati ulazak Finske u NATO.

“Ja ću se boriti do kraja. Vidjet ćete na jesen. Očekujete da jesen u BiH bude mirna? Da Hrvati odustanu od svog interesa? Nije svatko za veliku politiku. Kad sam ja bio u SDP-u, stvorio sam veliku stranku, pobjeđivali smo. Svatko tko je ušao u Sabor kao protivnik Plenkovića i onda ga počeo podržavati je lopov, tat, razbojnik. Nema drugog motiva. Oni gledaju kako preživjeti, a prežive tako da rade za Plenkovića”, kaže.

“SDP je bila stranka velikih ambicija. Sad su neka nova vremena. Oni glasaju da Plenković bude počasni građanin. Znate koliko sam ja mogao biti puta počasni malograđanin, to su seljaci, od stida to ne radiš”, kazao je.

O Bleiburgu

“Ta proslava u Bleiburgu se ne može održati zbog nastrojenosti austrijske vlasti. Ne dopuštaju Austrijanci. A tko je tamo na vlasti? Desnica. Moj izaslanik je bio na Teznom, kao svake godine, to je general Mareković. Tamo je Titova vojska, uz znanje Tita, Andrije Hebranga, on je isto znao. Hebrang je ista banda kao Tito, nema razlike. Tamo je ubijeno tisuće ljudi. Desničari ne daju na Bleiburg, austrijski desničari. Oni vjeruju u Boga za razliku od ovih lažova”, rekao je.

“Što mene pitate, pitajte Austrijance. To je njihova odluka. Da ne dopuste fašizaciju. Žrtve su ubijene na putu. Ovo drugo je politika, na Bleiburgu se oplakuje NDH u kojoj je Finska imala ambasadora”, rekao je.

Hrvati u BiH osnivaju samoupravu!

“Sad se radi o opstanku hrvatstva”, kaže Milanović.

“Čudo je što smo preživjeli kao država”, kaže predsjednik Hrvatske.

“Dolazi jesen, Hrvati će ići u osnivanje svoje samouprave”, kaže Milanović ponavljajući kako u snagama EUROFOR-a nema hrvatskih časnika jer svi drugi mogu tamo, ali Hrvati ne mogu.

“Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa. Dugo traje, previše se nateženo, ali užasno je ozbiljna tema. Razina izdajstva i kukavičluka naše politke je… Pitam se kako opstajemo kao nacija. Imamo europske fondove, dok nam ovi fašisti iz Švedske ne priprijete da će to ukinuti. Ma nek si to nabije, znate gdje”, zaključio je predsjednik Hrvatske./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIŠTVO SDA

Bakir Izetbegović kandidat za za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, evo tko su nositelji lista

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj redovitoj sjednici utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada ove godine. Predsjedništvo...