REAKCIJE

MARIĆ TOKIĆ ZA HMS: Pozivam sve da osude linč nad ženama koje su htjele obilježiti godišnjicu smrti kraljice Katarine

Docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Silvana Marić-Tokić najoštrije je osudila javni napad na žene koje su htjele posjetiti Stjepangrad u Blagaju u blizini Mostara, a u povodu obilježavanja godišnjice smrti bosanske kraljice Katarine, piše Hrvatski Medijski Servis.

„Ovo je prije svega napad na žene, na javne osobe, na političke predstavnice Hrvata u BiH te druge istaknute žene iz hrvatskog naroda. Apsurdno je da se u 21. stoljeću žene moraju bojati za vlastiti život, za javno obraćanje, i da istovremeno doživljavaju prijetnje od strane muške populacije iz određenih političkih krugova koji žene povezuju s pojmom udruženog zločinačkog pothvata“, navodi dr. sc. Marić-Tokić u izjavi za Hrvatski Medijski Servis.

Dok se cijela Europa bori za prava žena, ravnopravnost i sprječavanja nasilja nad ženama dotle se, upozorava Marić Tokić, dio političara u BiH javno suprotstavlja takvim europskim demokratskim vrijednostima.

„Umjesto toga izgleda da te politike žele BiH svrstati u rang s Islamskom Republikom Iran gdje znamo kakva prava imaju žene i gdje se upravo ovih dana odvijaju prosvjedi žena.“

Dr. sc. Marić-Tokić stoga poziva sve političke predstavnike u BiH te pravosudna tijela da žurno reagiraju na ovaj slučaj.

Podsjetimo Zajednica žena HDZ-a BiH odlučila je odustati od posjeta Stjepangradu nakon što je nekoliko bošnjačkih političkih radikala zaprijetilo okupljanjima podižući međunacionalne napetosti i prijeteći da će izazvati izgred. Prema pisanju Večernjeg lista riječ je o aktualnom zastupniku SDA u Skupštini HNŽ-a Amiru Šeli i novoimenovanom zastupniku ekstremističke Demokratske fronte Sanelu Kajanu./HMS/

 

 

 

 

 

1 COMMENT

  1. Pitaj Dragana, Grlic-Radmana, Kovaca, Plenkovica, Manolica, Pusicku i njezinog brata, ljubimca partizanske kape Josipovica itd.. Svi ce ti doci u obranu i osuditi linc nad Hrvatskim zenama. Nema naroda na svitu tkoji ima tonu izdajnika kao Hrvateki.

Comments are closed.

spot_img

Najnovije

spot_img