Sve vijesti

DUBAI

Konaković potpisao sporazum o ukidanju viza između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i državna ministrica za međunarodnu suradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata Reem Al Hashimi potpisali su sporazum o ukidanju viza.

Kako je kazao ministar Konaković, ovaj proces je trebao ratifikaciju obje strane i stupit će na snagu za 30 dana, tačnije 7. prosinca.

– Dubai i Abu Dhabi prvenstveno su veoma interesantne destinacije za brojne Bosance i Hercegovce. Mnogi naši građani imaju svoje biznise ili surađuju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ukidanje viznog režima značit će im mnogo. S druge strane, građani Emirata otkrivaju BiH kao prelijepu destinaciju koju rado posjećuju – rekao je Konaković u izjavi za Fenu.

Sporazum otvara put poboljšanom međusobnom razumijevanju, razvoju turizma, kulturnoj razmjeni i ekonomskoj suradnji Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bosne i Hercegovine.

Konaković će tijekom posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima obaviti razgovore s nekoliko visokih dužnosnika te zemlje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...