Konaković koristi Izetbegovićevu taktiku, otkrio kako namjeravaju prevariti Hrvate

Samo nekoliko sati nakon pregovora lidera HDZ BiH, Trojke i SNSD-a u Parlamentu BiH, na kojem je dogovoreno formiranje radnih grupa koje bi u sljedećih, najviše tjedan dana, trebale usuglasiti tri zakona- Zakon o sudovima, zakon o sukobu interesa i Izborni zakon (Zakon o spriječavanju pranja novca i financiranju terorizma već je usuglašen), lider Naroda i pravde Elmedin Konaković na Federalnoj je televiziji otkrio kako namjeravaju prevariti hrvatsku stranu, piše Hrvatski Medijski Servis.

-I danas smo se složili da nije dobro da Bošnjaci biraju Hrvatima člana Predsjedništva. Ako je to tako, pa hajdemo to završiti da nam se to više ne događa, kazao je na press konferenciji, nakon sastanka lidera vladajuće koalicije lider HDZ BiH Dragan Čović. S njim se gostujući u sinoćnjem Dnevniku D Federalne tv složio i Konaković.

– Svaki put sam u hrvatskim medijima branio legitimitet izbora Željka Komšića, koji je legalan i zakonito izabran član Predsjedništva BiH. Prije mene je kao vizionar o tome govorio Haris Silajdžić da to nije dobro, da će to ogaditi Hrvatima Bosnu i Hercegovinu, ja cijenim te odnose Bošnjaka i Hrvata vrlo važnim. Poslije mene su to govorili – Bakir Izetbegović, da nećemo jedni drugima birati kandidate, govorio je to Fahrudin Radončić, reis Kavazović. I dalje tako mislim. Bio sam spreman na dogovor zato što je HDZ pristao na brisanje etničkog prefiksa. To su bili građanski iskoraci. U okviru tog dogovora mi smo spremni rješavati to pitanje. Pojedinačno, nismo u ovom trenutku, prioritet su tehničke izmjene izbornog zakona i SiP-a koji je političko tijelo – kazao je Konaković za Federalnu televiziju i dodao:

– Izborni zakon u ovoj fazi je uvjet. Tehničke izmjene su uvjet. Predstavnici njemačke vlasti koji su ovih dana bili u BiH, danas sam razgovarao s ministricom za EU, ona kaže da je jedan od najvažnijih uvjeta za Njemačku izmjena izbornog zakona u dijelu integriteta. Volio bih da to riješe domaći političari. Izmjene ustava su naša obaveza iz 14 prioriteta. Mi izborni zakon gledamo kroz taj proces koji je obvezan. Moramo implementirati presude međunarodnih sudova. To su obje ustavne obveze iz europske priče. Mi imamo viđenje Ustavnog suda u budućnosti, imamo stav o stranim sudcima, stav o tajmingu, o tome se treba razgovarati. Izglasat će se samo kad se dogovorimo. Isto je s izbornim zakonom – poručio je Konaković.

Jedan od lidera bošnjačke trojke otkrio je kako bošnjačka strana čini isto ono što je činio, i time se kasnije hvalio, njegov prethodnik u pregovorima s hrvatskom stranom- Bakir Izetbegović. Kupuje vrijeme do kraja veljače, a onda će reći, nismo se uspjeli usuglasiti, haj’mo usvojiti ono oko čega jesmo, ako nećete onda ćemo vas predstaviti kao one koji su blokirali naš europski put. Prozirno i jadno./HMS/

 

8 COMMENTS

  1. Niko drugi nama nije kriv, do nas nesposobni Covic. Njega izmetbegovic prevari ko malo djete. Obeca mu legitimno predstavljanje, koje ce on njemu potpisat iduce godine, a ti meni sad potpisi. Tako nebi ni moju pokojnu babu prevario kao Covica.

  2. Što se tiče “predstavnika njemačke vlasti koji su ovih dana bili u BiH” i koji “kažu da je jedan od najvažnijih uvjeta za Njemačku izmjena izbornog zakona u dijelu integriteta”, treba reći da je to nekompetentna semafor koalicija koju o pitanjima BiH instruira i vodi mladi Bošnjak, njihov (SPD) zastupnik Adis Ahmetović, čiji je veliki i poštovani uzor Bakir Izetbegović.

  3. Još bi trebalo pitati američkog ambasadora u Sarajevu je li cijena da pridobiju Bošnjake i privuku RS u EU i udalje je od Rusije to da pregaze Hrvate u FBiH i pretvore ih u nacionalnu manjinu?

  4. Evo, Konaković je veliki europejac i demokrata i on će Hrvate i Čovića podučiti da treba brisati etničke predznake u BiH, izgraditi građansku i demokratsku BiH gdje vlada većina glasova bez obzira na konstitutivne narode i bez obzira što tako nije npr. u srcu demokratske EU u Belgiji.
    E pa moj ministre Konakoviću, malo si se prekombinirao, što bi rekao predsjednik RS Dodik.
    Predsjedniče HNS i HDZ-a BiH, gospodine Čoviću, čini koliko možeš, a ako može i više od toga i neka ti (i svima nama) Bog pomogne!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img