Sve vijesti

HNK Mostar

DOKAZI O PREVARI

Komšić u Kalesiji u kojoj živi 20 Hrvata osvojio 2.559 glasova

Da je Željko Komšić izabran predominantno bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH vidljivo je iz rezultata izbora po izbornim jedinicama objavljenim na službenim stranicama Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nakon prebrojanih 85 posto glasova, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Željko Komšić tako je u Kalesiji u kojoj živi, po rezultatima popisa stanovništva iz 2013., svega 20 Hrvata, ili 0,061 posto i 32. 227 ili 97,50 posto Bošnjaka dobio 2.559 glasova, a Borjana Krišto 23 glasa.

S druge strane u Širokom Brijegu gdje Hrvati čine 99, 6 posto stanovništva (28.814) Krišto je osvojila 13.077 posto glasova, a Željko Komšić 52 ili 0,39 posto.

Za ilustraciju da su za Komšić glasovali gotovo isključivo Bošnjaci navest ćemo i rezultate izbora u Cazinu u kojem živi 63. 463 Bošnjaka koji čine 96 posto stanovništva te općine, dok je Hrvata 0,48 posto. Prema podatcima SIP-a za Komšića je u Cazinu glasovalo 4. 021 birač, a za Borjanu Krišto 32.

Slična situacija je i u drugim općinama u FBiH. Tamo gdje žive Hrvati za hrvatsku članicu Predsjedništva premoćno je pobjedila kandidatkinja HNS BiH Borjana Krišto, dok su za Komšića, koji bi po Ustavu trebao predstavljati Hrvate, gotovo isključivo glasovali Bošnjaci. /HMS/

 

2 COMMENTS

  1. “Cvijece srpskog naroda” iz duse mrzi Hrvate. Nikada vise pomoc u bilo cemu. Ima jedna Palestina, nece dobiti drugu. Shalom!

  2. Bilo bi dobro razmisliti je li se u ovom slučaju u stvari radi o lažnim Bošnjacima, jer poznato je da su muslimani u nedavnoj prošlosti bili “cvijeće hrvatskog naroda”, Hrvati muslimanske vjere!
    Prikriveni narodni osjećaji i tradicija je poznata u povijesti i možda je i u ovom slučaju to po srijedi!

Comments are closed.

Najnovije

LJUBUŠKI

Grad izdvojio 140.000 KM za renoviranje svlačionica i novu podlogu u dvorani

Grad Ljubuški izdvojio je 140.000 KM za rekonstrukciju svlačionica Gradske športske dvorane te nabavku posebne podloge za rukomet po standardima EHF-a s obzirom da...