TEHERAN

Koga je predstavljala Bisera Turković na skupu u Iranu?

Bivša ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković boravila je u subotu na Teheranskoj međunarodnoj konferenciji o Palestini.

U kojem svojstvu je ona boravila u glavnom gradu Irana i koga je predstavljala nije još uvijek poznato.

– Nije ju nitko nominirao ispred Ministarstva vanjskih poslova niti je bilo akreditivnih pisama za nju. Nepoznato je u kojem je svojstvu tamo boravila – kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH za portal „Avaza“.

Ono što je posebno interesantno je da je ona na ovom forumu sjedila kao druga osoba da iranskog radikalnog šefa diplomacije Hosein Amira Abdolahiana.

Bisera Turković pored Abdolahiana. Mehr News Agency

Riječ je o osobi koju je krajem prošle godine tadašnja ministrica dovela u Sarajevo i priredila Bosni i Hercegovini veliku sramotu. Brojna izaslanstva su tada otkazale sastanak s ovim predstavnikom Irana, pogotovo kada je nakon sastanka s Biserom Turković iz Sarajeva slao poruke protiv SAD.

Inače, Turković je boravila i na nedavno održanom Doha forumu, gdje također nije poznato koga je predstavljala, s obzirom da je tamo boravio i aktualni ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Avaz podsjeća da je Bisera Turković za vrijeme svog mandata preferirala posjete u nedemokratske zemlje poput Irana i Pakistana, zbog čega, je pretpostavlja se, sada i dobila pozivnicu u svojstvu fizičke osobe od iranskog predsjednika Ebrahima Raisija ili nekog od visokih dužnosnika te zemlje./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img