GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BIH

KAJGANIĆ: Debevec i Mehmedagić uhićeni zbog prisluškivanja sudaca Suda BiH, uhićena i Vasvija Vidović

Predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić privedeni su jučer. O detaljima akcije danas je na konferenciji za medije govorio Milanko Kajganić, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Kajganić je na konferenciji za medije iznio nove detalje o aktivnosti koje su provedene tijekom jučerašnjeg dana.

“Sazvao sam konferenciju da bi javnost upoznao o aktivnostima iz jučerašnjeg dana i kako bismo pokazali da se beskompromisno borimo protiv kriminala, bez obzira o kojim osobama je riječ i koju funkciju obavljaju. Što se tiče samog informiranja javnosti u potpunosti smo se otvorili prema javnosti koliko je to moguće, a da se ne dovede u opasnost istraga i predmete u kojima se postupa”, kazao je Kajganić.

Otkrio je zbog čega su uhićeni Ranko Debevec i Osman Mehmedagić.

“Dvojica osumnjičenih dokazima prikupljenim su počinila krivična djela zloupotrebe službenog položaja, nezakonito prisluškivali sudce Suda BiH i zaposlene djelatnike Tužiteljstva BiH prilikom provođenja istražnih radnji Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Nema dokaza da su vršene prisluškivanja prema političkim ličnostima, strankama. Provjerit ćemo sve informacije”, kazao je Kajganić.

Glavni tužitelj kazao je, odgovarajući na novinarska pitanja, da su se nezakonita prisluškivanja, vezana za više predmeta iz oblasti organiziranog kriminala i korupcije, provodila 2020. godine.

Potvrdio je, kako prenosi N1, da je uhićena i odvjetnica Vasvija Vidović.

“Lišena slobode što postoji sumnju u krivično djelo sprečavanje dokazivanja. Ona je pokušala jedan telefon iznijeti iz prostorija SIPA-e. Osoba lišene slobode bit će predana postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim koracima na osnovu sadašnjeg spisa i na osnovu dokaza. Tužitelj će podnijet prijedlog za određivanje pritvora do mjesec dana za sve osumnjičene”, kazao je glavni tužitelj Tužiteljstva BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img