HURTIĆ: Država mora jamčiti sigurnost povratnicima u cijeloj BiH

Ministar za ljudska prava Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić osudio je napad na povratnika Bahrudina Gušu iz Višegrada, koji je na liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, te ukazao na važnost jamčenja sigurnosti za sve povratnike u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Minisar Hurtić, kako javlja Fena, bio je jutros na KCUS-u i od direktora i nadležnih doktora dobio informaciju da Gušo ima hematome od udaraca, ali da mu je bolje i da će vjerojatno biti otpušten iz bolnice za nekoliko dana.

To je, kako je kazao, još jedan u nizu napada na povratnike, bez obzira u kojem dijelu BiH se događa. Kako je kazao, kontinuirano se priča o napadima na povratnike, daje deklarativna podrška.

– Mi kao društvo, državni ministar sigurnosti i entitetski ministri policije trebaju posjetiti te ljude i jamčiti im da će država stati iza njih. Ljudi koji su se vratili na prijeratno mjesto stanovanja su heroji, bez obzira u kojem dijelu BiH to bilo – kazao je novinarima ministar Hurtić, ispred glavnog ulaza u KCUS.

Ministar Hurtić naglašava važnost strogog kažnjavanja počinitelja napada, bilo gdje da su se dogodili na teritoriji BiH, te da budu svjesni da će dobiti maksimalne kazne radi toga što urade./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img