FILIPOVIĆ ZA HMS: Za razliku od promjene Ustava, izmjene Izbornog zakona su realna opcija, koja bi stabilizirala odnose u BiH

U Sarajevu je danas održan sastanak kojeg su sazvale stranke “Trojke” (SDP, NiP, Naša stranka) na kojem se razgovaralo o izmjenama Ustava BiH u funkciji provedbe presuda Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga. Iako je poziv upućen svim parlamentarnim strankama na sastanak nišu došli predstavnici oporbenih stranaka ni iz Federacije ni iz Republike Srpske.

Ispred HDZ BiH sastanku je nazočila  zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i dopredsjednica HDZ BiH Darijana Filipović.

Filipović je za Hrvatski Medijski Servis izjavila kako današnji sastanak nije ponudio neki konkretan sadržaj koji bi mogao biti predmet rasprave oko izmjena Ustava BiH, nego je predstavljen od strane političkih predstavnika “Trojke” kao pokazatelj spremnosti da se o ovoj temi razgovara.

-Mi smo iz HDZ BiH i na sastancima govorili, ali i vrlo pragmatično prošlih godina pokazivali kroz prijedloge rješenja, da smo o svim pitanjima spremni razgovarati, jasno ističući da u ovom političkom trenutku zbog odnosa na političkoj sceni, ne postoji realna mogućnost da se promijeni Ustav, kazala je Filipović za HMS.

Ističe kako su u ovoj stranci uvjerenja da je, za razliku od promjene Ustava, izmjena Izbornog zakona realna opcija da se neka pitanja konačno riješe.

-O tome se vode razgovori i sagledavaju rješenja i u smislu tehničkih i političkih izmjena Izbornog zakona što bi nedvojbeno bio iskorak i na putu Bosne i Hercegovine ka EU, i iskorak u smjeru kredibilnijeg izbornog procesa, ali primarno korak ka stabiliziranju odnosa unutar BiH koji su posljednjih godina opterećeni različitim političkim nepravdama koje ovakav izborni zakon dopušta, naglasila je Filipović.

Napomenula je kako će predstavnici HDZ BiH nastaviti razgovore sa svim političkim partnerima, i domaćim i međunarodnim, koji su spremni takve nepravde ispravljati./HMS/

 

2 COMMENTS

  1. Prisiljeni smo na Federaciju Bosnjaka i Hrvata, ali mi Hrvati smo zesci idioti jer nismo Herceg Bosnu napravili zupanijom ( kad vec nemoze entitet )

    Samo idiot moze napravit jebenih 10 zupanija i ucinit ovo sranje…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img