POSLIJE NEFORMALNOG SASTANKA U PARLAMENTU BIH

ČOVIĆ: Etnički predznak može se brisati, ali etnička odrednica ne može

Kava je bila uspješna, razumjeli smo se da trebamo razgovarati, kazao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović nakon sastanka s Bakirom Izetbegovićem i Nikolom Špirićem.

– Imamo vrlo malo vremena, a nikad nismo bili u goroj političkoj situaciji od Daytona- poručio Čović, prenosi Avaz.

Kazao je da ne bi komentirao stavove kolega.

– Naznake tko bi što volio suvišno je komentirati. Čuo sam za plan Dodika, ali to vidim jednako kao i planove onih koji žele graditi BiH bez tri konstitutivna naroda i to kroz neki Dayton 2. Mi smo za europsku BiH gdje će biti tri ravnopravna naroda – istakao je Čović.

Prema njegovim riječima, RS nije neovisna.

– Hajdemo čitati Ustav, a ne da mi govorimo što bi voljeli. Ustav je Ustav i teško da ćemo ga promijeniti. Više puta sam kazao da se etnički predznak može brisati, ali ne može etnička odrednica i to je dao i Ustavni sud BiH. Imamo apelaciju Alije Izetbegovića i tad je rečeno da je konstitutivnost iznad svega, za bilo što drugo treba iz temelja mijenjati Ustav. Danas nije tema za takve razgovore. Danas bi trebali raditi na izmjeni Izbornog zakona i na ograničenim izmjenama Ustava – kazao je Čović./HMS/

1 COMMENT

  1. Imamo mi vrimena do koliko hocemo. Zelimo autonomiju CISTIH HRVATSKIH OPCINA OD KUPRESA, PROZORA DO RAVNO. TAMO ZIVI 95% POSTO HRVATA, SA POSAVSKIM KANTONOM CINI NOVI HERCEGOVACKO-POSAVSKI KANTON(kurtiljerov plan) SA GL.GRADOM SIROKI BRIJEG ILI LIVNO. AKO TO NE IZBORIMO KAO JEDAN KANTON DEBILI SMO KAKVIH NE POSTOJI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Uskoro još bolji uvjeti za treniranje na stazi na Brigu

Najpopularnije mjesto za rekreaciju u Širokom Brijegu dodatno se uređuje. S ljepšim vremenom se osjetno poveća promet na stazi na Brigu. Brojnim rekreativcima i sportašima ovih...