ZARADIT ĆE I ŠIROKI

Berlusconi kupuje Marića za 6,5 mil. eura. Osijek čeka povijesni transfer

Kako jutros Index.hr doznaje iz krugova bliskih Osijeku, Mirko Marić napustio je pripreme kluba u Mađarskoj i zaputio se u Italiju. Danas bi trebao obaviti liječnički pregled i potpisati povijesni transfer za Osijek.

Jednog od najboljih strijelaca HNL-a prošle sezone kupuje Silvio Berlusconi, medijski tajkun, kontroverzni vlasnik Mediaseta i bivši premijer Italije, koji je nakon prodaje Milana postao gazda Monze. Desna ruka Berlusconiju je Adriano Galliani, njegov najbliži suradnik i transfer guru tijekom ere u Milanu, koja je trajala 30 godina.

Galliani je rođen u Monzi te je bivšem premijeru, osuđenom zbog porezne prevare, savjetovao ulaganje u Monzu. Berlusconi je kupio klub 2018. godine, a promovirani su u drugu talijansku ligu jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u trećoj ligi. Prvenstvo je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća pa je sukladno tome ostvarila i plasman u Serie B.

Berlusconi je od 1986. do 2017. godine bio gazda Milana, a devet godina vladao je Italijom kao najdugovječniji premijer nakon Drugog svjetskog rata.

Osijeku rekordna odšteta

Vijest o transferu Mirka Marića u Berlusconijev klub sinoć smo doznali od izvora bliskih klubu s Gradskog vrta, dok su talijanski mediji objavili da odšteta iznosi 4,5 milijuna eura. No Indexu je iz više izvora jutros potvrđeno da je Osijek s Berlusconijem dogovorio bolju cijenu, oko 6,5 milijuna eura plus bonusi, o kojima se danas još pregovara.

Sportski direktor Osijeka Alen Petrović nedavno je rekao da Marića neće prodavati za iznos manji od sedam milijuna eura. U pregovorima s Monzom došli su blizu željene cifre.

Transfer je dogovoren, u Osijeku su sto posto sigurni da neće biti preokreta, a čeka se da Marić odradi liječnički pregled i stavi potpis na ugovor. Mađarski vlasnici tada bi trebali izaći u javnost i potvrditi transfer. Očekuje se da će danas sve biti riješeno.

Bit će to najveći posao u povijesti Osijeka, milijun eura teži od prodaje Boška Šutala u Atalantu za pet milijuna eura uz dodatne bonuse.

Mirko Marić je protekle sezone u HNL-u zabio 20 pogodaka, jednako kao Mijo Caktaš i Antonio Čolak. Ipak, nagradu za najboljeg strijelca HNL-a odnio je napadač Rijeke zbog najmanje minutaže.

Iako nije osvojio titulu najboljeg strijelca lige, Osijekov napadač odradio je vrhunsku sezonu. Njegove nastupe pratili su brojni europski klubovi, najviše se pisalo o interesu Fenerbahčea i Dinamo Kijeva, ali ranije se spominjala i Monza.

Zaradit će i Široki

Shodno pravilima Uefe za razvoj igrača, dio kolača pripast će i Širokom Brijegu, gdje je 25-godišnjak rodom iz Gruda započeo karijeru. Nakon 15 utakmica u prvenstvu BiH kupio ga je Dinamo, a Široki Brijeg zaradio je 100 tisuća eura. Marić je ostao u Širokom na posudbi, ali već idući mjesec braća Mamić sele ga u Lokomotivu, gdje je proveo dvije i pol godine i odigrao 74 utakmice. S Dinamom je potpisao ugovor na sedam godina, ali nikad nije zaigrao za klub. Za 650 tisuća eura u zimu 2017. godine prodali su ga u mađarski Videoton, a već u rujnu Marić se vratio u HNL i postao igrač Osijeka. Odigrao je 113 utakmica i postigao 53 pogotka za klub iz Gradskog vrta. /HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img