Hrvatski Medijski Servis

PARLAMENT FBIH: I Dom naroda usvojio proračun za 2018., Bešliću suglasnost za donošenje proračuna Mostara

Izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine okončana je odobravanjem federalnog proračuna za ovu godinu i pratećeg Zakona o izvršenju proračuna.

Usvojene su također dopune Zakona o proračunima, kojima se gradonačelniku Mostara dozvoljava da u suglasnosti s načelnikom službe za financije utvrđuje ovogodišnji proračun Grada budući da Mostar nema novoizabrano Gradsko vijeće, javlja Fena.

Također, je Dom naroda na današnjoj izvanrednoj sjednici odobrio ovogodišnje financijske planove Zavodu mirovinskog i invalidskog osiguranja, Zavodu za zapošljavanje, Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja te Komisiji za električnu energiju FBiH (FERK). FERK-u je dana i suglasnost da u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta, primi putem javnog natječaja nove uposlenike.

Proračun FBiH, navedena dva zakona i financijske planove federalnih zavoda odobrio je također na izvanrednoj sjednici u srijedu i Zastupnički dom, što omogućava da ovi akti mogu stupiti na snagu.

Ovogodišnji proračun FBiH ima najveći dosadašnji nominalni iznos od 2,88 milijardi KM.

Budući da su danas delegati Doma naroda ulagali amandmane na njegov sadržaj, koje Vlada nije prihvatila, posebnim zaključkom su dali u zadatak Vladi FBiH da kod izrade rebalansa, maksimalno uvaže te amandmane./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte