Hrvatski Medijski Servis

BIVŠI ČETNIK Vučić se ne može pomiriti s porazom svog velikosrpskog projekta, pa vrijeđa Hrvatsku

Predsjednik Srbije i bivši bliski suradnik četničkog vojvode Vojislava Šešelja Aleksandar Vučić, rekao je da je motiv “Oluje” “mržnja, politika Hrvatske koja je htjela državu bez Srba, kao što je Hitler htio svijet bez Židova”. Vučić je prije 23 godine na okupiranom području Hrvatske, u Glini, Srbima obećavao da će živjeti u Velikoj Srbiji, a sinoć je tim istim Srbima u Bačkoj Palanci zaboravio rećišto im je obećao. No i sinoć kao i u ožujku 1995. u Glini Vučić im je govorio jezikom mržnje prema Hrvatskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

On je rekao da je 4. kolovoz 1995. godine “jedan od najstrašnijih u povjesti, da je svaki zločin vječan i ne može se slaviti”.

“Oni neka slave. Mi koji smo večeras plakali možemo s ponosom gledati u budućnost”, rekao je Vučić, bez trunke stida zbog svoje prošlosti, te dodao da za “strašan zločin nad Srbima nitko nije odgovarao”.

Vučić je rekao da se Srbija promijenila i da danas smije reći da je to bio “pogrom, zločin, čišćenje, istrebljenje i pljačkajne”, bez poziva na osvetu i mržnju.

“Više nikada nikakvih ‘oluja’ za Srbe, zato što su Srbi, neće biti. To je moja poruka za Srbe i sve druge. Stajat ćemo, Milorade, uz svoj narod i nećemo dozvoliti nikome da ga progoni i ubija”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da “oni neće nikada kazniti nikoga za “Oluju”, pa čak ni iz puke pristojnosti, baš kao što nikada neće da priznaju Jasenovac i sve njegove žrtve”.

Predsjednik Srbije je rekao da su večeras u Bačkoj Palanci okupljeni svi Srbi iz Srpske, ali i Crne Gore i Hrvatske.

“Večeras svi Srbi iz Krajine, gdje god da žive, treba znati da nisu sami”, poručio je predsjednik Srbije.

Rekao je  da su krajiški Srbi donijeli Srbiji sve najbolje i da su ponos Srbije.

“Dozvolite mi da se ispričam svim Krajišnicima za sve ove godine šutnje”, rekao je on.

Aleksandar Vučić u vrijeme kada je Miloševićeva JNA i srpske paravojne formacije okupirala četvrtinu teritorija međunarodno priznate države Hrvatske, pobila i protjerala Hrvate s tih prostora, razorila Vukovar i pobila tisuće njegovih stanovnika, te uspostavila paradržavu tzv. Srpsku Krajinu, uništenu u oslobodilačkoj akciji Oluja, bio je perjanica velikosrpskog projekta okupacije dijela Hrvatske. O zločinima koje su počinile srpske snage Vučić nije govorio u Bačkoj Palanci. Razočaran propašću velikosrpske osvajačke politike, Vučiću i nije preostalo drugo do da pobjedu Hrvatske vojske i oslobađanje teritorija Hrvatske prikazuje kao “strašan zločin”.

O tome da je aktualni predsjednik Srbije, sudjelovao, ako ne oružjem onda ratnohuškačkim nastupima u okupaciji Hrvatske govori i snimka njegovog govora u Glini u ožujku 1995. Urlao je tada četnik Vučić kako nikada “Glina, nikada Banija, nikada Srpska krajina neće biti Hrvatska” i samo pet mjeseci prije “Oluje” poručivao “kako nikada više ustaška vlast neće u Srpsku Krajinu” i kako će krajinski Srbi, pobjede li njegovi i Šešeljevi radikali živjeti u “Velikoj Srbiji”. Vučić danas ne govori o vlastitoj odgovornosti za huškanje Srba protiv Hrvatske i posljedicama propale velkosrpske politike, koju je promovirao, za Srbe u Hrvatskoj, koje danas tobož žali.

.

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je u Kninu na obilježavanju Dana pobjede ustvrdio nedvojbenu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i istaknuo da danas, 23 godine nakon vojno-redarstvene operacije “Oluje”, Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, suradnje i mira.

“Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo suradnju i mir, no želimo i istinu. Za sve nas je nedvojbeno da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskom teritoriju. Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno i stoga šaljemo poruke istine, suradnje i mira”, poručio je premijer Hrvatske ispred kninske tvrđave gdje je sinoć priređen prijam za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata, prenosi Hina./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte