MOSTAR

ZZO HNŽ razmatrao informaciju o utrošku transfera zdravstvenim ustanovama

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak je održalo sjednicu na kojoj je, među ostalim, usvojena informacija o realizaciji odluke Upravnog vijeća o jednokratnom transferu financijskih sredstava zdravstvenim ustanovama.

Temeljem te odluke zdravstvene ustanove bile su dužne Zavodu dostaviti izvješće i dokaze o utrošenim sredstvima najkasnije do 30. travnja što su sve zdravstvene ustanove i učinile osim Doma zdravlja Šćipe.

Stručna služba Zavoda prihvatila je dostavljena izvješća, a Domu zdravlja Šćipe dan je rok do 31. srpnja da dostavi dopunjeno izvješće i dokaze o utrošku dijela transferiranih sredstava za koje dokazi do 30. travnja nisu dostavljeni. Tu informaciju Stručne službe Upravno vijeće jednoglasno je prihvatilo, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ZZO-a HNŽ-a, prenosi Fena.

Upravno vijeće ZZO-a HNŽ-a razmatralo je, također, Odluku o izmjeni Odluke o jednokratnom transferu financijskih sredstava, Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju prvostupanjskog liječničkog povjerenstva za upućivanje izvan HNŽ-a, Izmjene i dopune Plana javnih nabava za 2020. godinu, Pravilnik o izmjeni Pravilnika o refundaciji naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad na teret sredstava županijskog ZZO-a, Odluku o usvajanju Obračuna sredstava u zdravstvu za 2019. godinu te Informaciju o implementaciji Programa prevencije i ranog otkrivanja bubrežnih bolesti u HNŽ-u.

Dijelu sjednice na kojemu je razmatran Program prevencije i ranog otkrivanja bubrežnih bolesti u HNŽ-u nazočio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica, koji je članovima Vijeća dao određene informacije vezano za taj preventivni program i potrebu njegove implementacije.

Direktor Zavoda Rade Bošnjak, s aspekta uloge Zavoda u njegovu provođenju, predložio je zaključak da za narednu sjednicu Upravnog vijeća, sukladno preporukama Analize integriranog informacijskog sustava HNŽ-a, Stručna služba Zavoda pripremi prijedlog rješenja.

Odlukom Upravnog vijeća za člana prvostupanjskog Liječničkog povjerenstva za upućivanje na liječenje izvan HNŽ-a umjesto Vlatka Bakovića imenovana je Ana Vidačak, stoji u priopćenju./HMS/

Najnovije

ČAPLJINA

Pucnjava u središtu Čapljine, jedna osoba ozlijeđena

Jedna osoba ozlijeđena je u pucnjavi u petak u središtu Čapljine, piše portal Bljesak.info. Pucnjava se dogodila u Ulici Mate Bobana oko 20.30 sati. Ozlijeđena...