Sve vijesti

SKUPŠTINA HNŽ DALA SUGLASNOST

ZZO HNŽ izdvojio 3.000.000 KM za domove zdravlja i 203.000 KM za usluge PET/CT

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije, na nastavku šeste sjednice održane danas, dala je suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda (Rebalans I) za 2023. godinu.

Ključni razlozi zbog kojih je Zavod uradio Izmjene i dopune Financijskog plana (Rebalans I) za 2023. godinu su, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis:

– 3.000.000,00 KM financijske potpore ugovornim domovima zdravlja koji se, kao i cjelokupan zdravstveni sustav ove županije, nalaze u teškoj financijskoj situaciji.

-Plaćanje dijagnostičke pretrage PET/CT, u sklopu proširenja prava osiguranika, u punom iznosu kada su osiguranici Zavoda na ovu dijagnostičku pretragu upućeni u zdravstvenu ustanovu izvan F BiH.

-Isplata naknada za rad članova liječničkih povjerenstava temeljem jedinstvene Odluke direktorice Zavoda.

„Po prvi put osiguranicima našega Zavoda upućenim u zdravstvene ustanove izvan Federacije Bosne i Hercegovine troškove dijagnostičke usluge PET/CT Zavod snosi u cijelosti što predstavlja značajno unaprjeđenje prava osiguranika“, kazala je direktorica Zavoda, mr. sci. Ana Vidačak dr. med.

Navedene izmjene Financijskog plana (Rebalans I) još jedna su potvrda apsolutne opredijeljenosti Zavoda za kontinuirano unaprjeđenje prava osiguranika, potporu zdravstvenim ustanovama i posvećenost cjelokupnom zdravstvenom sustavu HNŽ/K sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...