ŽZH pojačava granice, evidentirana 154 migranta

Imajući u vidu pojačanu migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini, koja se odražava i na sigurnosnu situaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj, komesar policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Milan Galić na 105. sjednici održanoj u ponedjeljak upoznao je članove Vlade ŽZH o ukupnoj sigurnosnoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj. 

Mjerodavna tijela u Županiji Zapadnohercegovačkoj kontinuirano prate situaciju u vezi s migrantskom krizom na zapadno balkanskoj ruti. Sve osobe koje ulaze u Županiju legitimiraju se i proslijeđuju Uredu za strance, a od siječnja 2018. godine do danas evidentirano je 154 migranta. Naglašeno je da policijski službenici ŽZH provode potrebne radnje i sve se odvija u skladu sa zakonom predviđenim ovlastima.

U svrhu bolje kontrole granica, a u cilju sprječavanja nezakonitih ulazaka i izlazaka s teritorija Županije Zapadnohercegovačke, jačaju se granični prijelazi u Županiji Zapadnohercegovačkoj u suradnji s ostalim policijskim postajama.

Trenutna procjena stanja sigurnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj je zadovoljavajuća. Ministarstvo unutarnjih poslova, preko svojih postaja i uprava, aktivno prati sva moguća događanja koja bi mogla ugroziti sigurnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, komesar je izvijestio članove Vlade o nemilom događaju koji se dogodio u petak 25. svibnja 2018. godine u prostorijama Policijske uprave Ljubuški, te da Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke provodi unutarnju istragu u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, objavljeno je na službenoj stranici Vlade ŽZH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Uskoro Bike Festival

Međunarodna sportska manifestacija "Blidinje Bike Festival", koja će okupiti sportaše iz više zemalja svijeta, održat će se od 24. do 26. srpnja u Parku...