Hrvatski Medijski Servis

ZVIZDIĆ: Sve sam bliže odustajanju od kandidature za člana Predsjedništva BiH

Gostujući u Dnevniku TV1 Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, govorio je o tome što je trebalo biti urađeno ali i to šta se moglo uraditi brže za vrijeme njegovog mandata.

– Naravno da se uvijek može raditi brže i efikasnije ali ako već govorimo o jednoj od baznih razloga zbog čega se neke stvari nisu radile ili uradile brže i efikasnije to je zaista pitanje iskrenosti unutar vladajuće koalicije na svim razinama, govorimo na razini Vijeća ministara, a čini mi se da je slična situacija i na razini FBiH i nepostojanje stabilne parlamentarne većine na razini BiH. Nažalost, parlamentarna većina je već skoro dvije godine izgubila svoj puni koalicijski kapacitet i kada nemate adekvatan i efikasan spoj između onog što radi izvršna vlast a zaista je neophodno imati podršku samog Parlamenta onda naravno procesi budu sporiji, budu manje efikasni. Ali, mi smo ipak ulažući vrlo značajan trud postigli određene napretke u onim prioritetima za koje smo mislili da su jako važni za građane BiH i za BiH, kazao je Zvizdić.

Na pitanje hoće li biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Zvizdić je odgovorio da se o tome još uvijek u SDA nije raspravljalo. Osobno je, kako kaže, sve bliže odluci da odustane od kandidature./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte