Sve vijesti

BOŠNJAČKOSRPSKA OPANJKAVANJA

Zvizdić najavljuje odgovor na pismo iz Republike Srpske američkom Kongresu

Zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić, reagirao je na pismo koje su predstavnici SNSD-a u državnom parlamentu poslali američkim kongresmenima i senatorima, kao i zastupnicima Europskog parlamenta.

U objavi na Facebooku Zvizdić ističe kako je riječ o opskurnum pismu punom laži, šovinističkih fraza, malicioznih islamofobnih konstrukcija i kočijaških političkih konstatacija kojima se pokušava “na najprimitivniji način ocrniti BiH i opanjkati svoje susjede i sugrađane”.

-U pismu se pozivaju na izmišljeni i samo njima poznati “islamski radikalizam” u BiH, ali ni jednom riječju ne spominju njihove višegodišnje aktivnosti na ugrožavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, rušenju državnih institucija i zabrani djelovanja Oružanih snaga BiH, SIPA-e, OSA-e, UNO-a BiH, kao i nepoštivanju odluka Ustavnog suda BiH, što je prema domaćem i međunarodnom pravu, napad na ustavni poredak suverene i međunarodno priznate države BiH, navodi Zvizdić.

Kako kaže, dok lažno citiraju prioritete iz Mišljenja EK za BiH, jer niti jedan ne predviđa “izbacivanje” stranih sudaca, istovremeno nemušto izbjegavaju podatak da 14 prioriteta predviđa uspostavu tijela za ujednačavanje pravne prakse na razini BiH (Vrhovnog suda BiH), ukidanje prava veta u odlučivanju u upravnim tijelima na razini BiH, slobodu medija i civilnog društva, a ne zakon o cenzuri, kleveti i “stranim agentima”, borbu protiv korupcije, integritet izbornog procesa itd. I nigdje, niti jednom riječju 14 prioriteta, naglašava Zvizdić, ne tretira niti visokog predstavnika niti sudbinu OHR-a.

-Ne spominju ni aparthejdski odnos prema Bošnjacima, Hrvatima i ostalim koji žive u bh entitetu RS, kao ni činjenicu da u brojnim općinama u bh entitetu RS slobodno djeluju neočetnički i neofašistički pokreti čiji je cilj fizički progon i istrebljenje muslimanskog i katoličkog stanovništva s teritorije bh entiteta RS. Kao “zmija noge” kriju u pismu činjenicu da je kompletno rukovodstvo stranke kojoj pripadaju i u čije ime šalju pismo, na “crnoj listi” SAD i UK zbog ugrožavanja mira i stabilnosti, antidejtonskih i antiustavnih aktivnosti i korupcije, dok istovremeno šute kao “zaliveni” o brojnim podacima da su upravo oni proxy ruskih interesa u BiH, navodi Zvizdić.

Zbog toga, najavljuje, vrlo brzo slijedi odgovor, odnosno pismo koje će biti upućeno na iste adrese i šire, ali “s tačnim informacijama i kronološki navedenim relevantnim činjenicama”.

-Da parafraziram jednu izreku: Možda možete preko režimskih medija varati zavedene građane bh entiteta RS, ali sasvim sigurno ne možete varati institucije i građane regije, Europe i demokratskog svijeta. Zaista su u laži kratke noge. Pozivam da se napuste rigidne nacionalističke politike i da se posvetimo europskoj budućnosti i ekonomskom prosperitetu multietničke i demokratske BiH, zaključio je u svojoj objavi Denis Zvizdić./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...