Župna crkva u Bijeljini osvijetljena prvi put u 132 godine

Nakon punih 132 godine od izgradnje 1886., 17. listopada, prvi puta je osvijetljena i “zasjala” u predvečerje blagdana Sv. Luke katolička crkva u Bijeljini.

Budući da je u tijeku temeljna obnova župne crkve očekuje se da će ubrzo zasjati u svom punom sjaju i ljepoti kada se završe započeti radovi na obnovi.

Obnova crkve, uz pomoć znanih i neznanih dobročinitelja iz inozemstava i tuzemstva započela još 2015. obnovom zvonika, a nastavljena je i tijekom 2018. Potpuno je zamijenjen dotrajali krov na crkvi, presječena je kapilarna vlaga s kojom se crkva “bori” od kako je sagrađena, a uređeni su odvodi i pločnici oko crkve, postavljeni novi gromobrani i uzemljenje koje crkve nije imala te nanovo priključena električna energija.

Preostaje da se do zime uradi i vanjska fasada crkve, a što će joj dati još ljepši izgled.

Kako piše KTA župnik u Bijeljini vlč. Andrej Lukanović se nada kako će dobročinitelji pomoći ovoj maloj župnoj zajednici u sjeveroistočnoj Bosni kako bi završila obnovu svoje župne crkve, prenosi KT./HMS/

Najnovije

DR. PAVLIČIĆ UPOZORAVA

Zatvorite kovčeg, Amfilohijevo tijelo je leglo zaraze

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg...