ČAPLJINA

Županijsko tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog pucnjave u Čapljini

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Mostar priopćilo je u petak kako u suradnji s MUP-om HNŽ-a poduzima istražne radnje zbog nedavne pucnjave u Čapljini, s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo.

Naime, u petak, 7. kolovoza, ispred ugostiteljskog objekta “Craft” došlo je do uporabe automatske puške nakon čega je oštećeni I. Č. iz Čapljine zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prostrijelnih rana u predjelu lijevog i desnog skočnog zgloba.

Zbog toga je na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, rješenjem Županijskog suda u Mostaru od četvrtka, 13. kolovoza, Adrijanu Jurkoviću zvanom “Adi” (1993.) iz Čapljine određen jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je poticao osumnjičenog Matka Križanovića (1992.) također iz Čapljine na izvršenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju, a na štetu oštećenog I. Č., izvijestili su iz Županijskog tužiteljstva.

Županijski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Matko Križanović je u bijegu i trenutno nije dostupan policijskim i pravosudnim tijelima u BiH, te MUP HNŽ-a po nalogu Tužiteljstva poduzima sve mjere i radnje s ciljem njegovog pronalaska i lišenja slobode. Pozivaju se građani da korisne informacije o boravku i kretanju osumnjičenog Matka Križanovića dojave bilo kojoj policijskoj upravi na području navedene županije, odnosno BiH, stoji u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČAKOVEC

Pacijent umro od sredstva za toaletu pacijenata

Sredstvo zbog kojeg je umro pacijent na hemodijalizi u čakovečkoj bolnici nije dezinficijens, nego medicinsko sredstvo kod toalete pacijenata, a primijenjeno je intravenskim putem...