Županijski zastupnik pravomoćno osuđen na pola godine zatvora

Županijski sud u Bihaću potvrdio je presudu Općinskog suda u Cazinu, pa je Rasim Pajić, bivši zastupnik u Skupštini USŽ, pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog kaznenog djela trgovine utjecajem.

Pajića je teretilo Tužiteljstvo USŽ, a u optužnici je navedeno kako je, koristeći svoj utjecajni položaj skupštinskog zastupnika i stranačko poznanstvo s Admirom Hadžipašićem, ravnateljem Centra za obrazovanje odraslih “Vita plus” iz Cazina, telefonskim putem od njega zatražio da se M.Č. izda diploma o završenoj srednjoj stručnoj spremi za zanimanje auto-lakirer.

Navedena diploma je izdana od strane spomenutog centra, a da pri tome ta osoba uopće nije pohađala nastavu niti je polagala nastavne predmete za to zanimanje. M.Č. je nakon toga diplomu predao u općinsko tijelo uprave u Cazinu s ciljem dobivanja poticaja za obrtnu djelatnost.

“Dakle, optuženi je posredovao kod odgovorne osobe u institucijama Federacije BiH u izvršenju nezakonite službene radnje, čime je počinio kazneno djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, zbog čega je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci”, navedeno je u presudi.

Inače, treba istaknuti kako je prvobitnom presudom Općinski sud u Cazinu Pajića najprije oslobodio odgovornosti, ali se na tu presudu, zbog povrede sudskog postupka, žalilo Tužiteljstvo USŽ, pa je Županijski sud u Bihaću naložio novo suđenje.

U ponovljenom suđenju on je proglašen krivim i prvostupanjski je osuđen, a onda je Županijski sud potvrdio presudu./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img