ZUBAC I STANIĆ U UTRCI ZA DIREKTORA SIPA: Na natječaj do sada stiglo pet prijava

Službeno se na natječaj za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je prije tri tjedna raspisao Nezavisni odbor Parlamenta BiH do sada prijavilo pet kandidata, saznaje „Dnevni avaz“.

Nezavisnom odboru na adresu su do 12. rujna stigle tri prijave, a kasnije dvije poštom. Postoji mogućnost da u naredna tri dana broj kandidata bude i veći, jer se čekaju još neke prijave poštom.

Kako doznaje Avaz, prijavu je poslao Perica Stanić, aktualni direktor kojem mandat istječe 5. studenog, ali i Darko Ćulum, direktor Policije RS. Dvije prijave stigle su iz Trebinja i, neslužbeno, radi se o Žarku Laketi, aktualnom čelniku policije iz Trebinja, i Goranu Zupcu, bivšem direktoru SIPA-e.

Doznaje se i da je poštom stigla još jedna prijava iz Banje Luke, ali se za sada se ne zna točno o kome je riječ.

Ova pozicija pripada Srbima, a bitka će se voditi između kadrova SDS-a i SNSD-a.

Ako ostane na snazi stari saziv Vijeća ministara, velike su šanse da Stanić obnovi mandat. Direktora SIPA-e imenuje Vijeće ministara na prijedlog ministra sigurnosti BiH.

No, kako stvari stoje, utrka bi se mogla voditi između aktualnog Stanića i bivšeg direktora Zupca. Nezavisni odbor o kandidatima će raspravljati 23. rujna./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...