Sve vijesti

HRVATSKE SKIJAŠICE

Zrinka Ljutić i Leona Popović završile među najboljih 10 u prvom slalomu sezone

Obje hrvatske predstavnice završile su među najboljih 10 u prvom slalomu sezone Svjetskog skijaškog kupa koji se vozio u finskom Leviju. Zrinka Ljutić smjestila se na deveto mjesto, dok je Leona Popović završila odmah iza nje, na desetom. Pobijedila je Slovakinja Petra Vlhova, a na postolju su još Njemica Lena Duerr i Austrijanka Katharina Liensberger.

Veliki napredak za Popović u drugoj vožnji

Zadovoljnija drugom vožnjom može biti Popović, koja je podbacila u prvoj. Tada je sa startnim brojem 3 završila tek 21., no iz drugog je pokušaja značajno popravila svoj plasman. Ljutić je pak startala 11. i prvu vožnju završila kao osma, a u drugoj je zabilježila minimalan pad, piše Index.hr.

Slovakinja Vlhova bila je nedodirljiva za konkurenciju na otvaranju slalomske sezone. Njeno vrijeme bilo je čak 1.41 sekundu brže od drugoplasirane Duerr. Ljutić je na kraju za njom zaostala 3.17 sekundi, a Popović 3.30.

Zanimljivo, ovim se trijumfom Vlhova izjednačila s Janicom Kostelić po broju slalomskih pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu – obje ih sada imaju 20. Sljedeći slalom u ženskoj konkurenciji vozi se već sutra, također u Leviju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREB

Troje radnika ozlijeđeno, jedan teže u odronu otpada

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu, izjavio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasivši da se odgovornost...