Zrakoplovi SAD-a napali militante IDIL-a u Mosulu: Osam poginulih, 20 teže ranjenih

Najmanje osam militanata je poginulo, a 20 ih je ranjeno u zračnom napadu SAD-a na terorističku organizaciju Islamske Države Iraka i Levanta (IDIL) u gradu Mosulu, javlja Anadolija.

Doktor u bolnici Es-Selam u Mosulu Ahmed Hamid, kazao je novinaru AA da je u bolnicu u ovom gradu primljeno osam tijela te 20 ozlijeđeni militanata, dodavši kako su poginuli i ranjeni iz napada SAD-a na regiju Al-Hazer u gradu Mosulu.

“Kod većine ranjenih stanje je kritično i trenutno su na intenzivnoj njezi. U bolnici su pojačane mjere sigurnosti”, kazao je Hamid.

Zračne snage SAD-a i jučer su izvršile napad na lokacije pod kontrolom militanata IDIL-a na sjeveru Iraka.

S druge strane, zamjenik predsjednika SAD-a Joe Biden obavio je telefonski razgovor s predsjednikom Iraka Fuadom Masumom u vezi vojne operacije SAD-a na sjeveru Iraka te o naporima na formiranju vlade u Bagdadu.

Prema priopćenju iz Bijele Kuće, Biden je tijekom sastanka prenio želje i napore predsjednika Baracka Obame za pomoć iračkim civilima na brdu Sincar kao i jačanje sposobnosti Iraka za borbu protiv terorističke organizacije IDIL-a.

Biden je naglasio da IDIL predstavlja opasnost za sve stanovnike Iraka, podsjetivši na spremnost SAD-a na odbranu Iraka i njegovih stanovnika širom zemlje od ove međunarodne opasnosti.

Predsjednik Masum je Bidena informirao o radovima na formiranu vlade u Bagdadu, kazavši kako je to od velike važnosti kada je u pitanje ujedinjenje nacionalnih snaga u borbi protiv IDIL-a. /AA/HMS/

Najnovije