ZOVKO U EUROPSKOM PARLAMENTU

Što je s BiH, koja je najkrhkija u cijeloj regiji?

Na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta, na kojoj je jučer prvenstveno razgovarano o “istočnom partnerstvu”, bilo je govora i o Bosni i Hercegovini.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman predstavio je pitanja iz područja europskih vanjskih poslova, koja će biti prioritet za vrijeme hrvatskog predsjedanja  Vijećem Europske unije.

Željana Zovko (HDZ), zamjenica koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP), pitala je ministra kako vidi blisku budućnost zemalja Zapadnog Balkana. Ona je upitala “što je s Bosnom i Hercegovinom koja je najkrhkija država u cijeloj regiji”, prenosi Klix.ba.

“Hoće li neke od glavnih preporuka iz rezolucija Europskog parlamenta biti tema razgovora za vrijeme hrvatskog predsjedavanja, kao naprimjer potreba za europskim rješenjima i pravnim presedanima u pitanjima ustavnog uređenja”, upitala je Zovko.

Nadalje ona postavila pitanje ministru hoće li Hrvatska iskoristiti glavne preporuke iz rezolucija Europskog parlamenta kako bi pomogla da se poboljša bliska budućnost zemalja Zapadnog Balkana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FIORENTINA-MILAN 1:1

Sjajni Rebić zabio četvrtu utakmicu u nizu

U dvoboju 25. kolu Serie A Milan je kao gost odigrao 1-1 protiv Fiorentine s 1-0, a novi gol za milansku momčad je zabio...