NAKON NIZA NOVIH KLEVETA SLJEDBENIKA KOMUNISTIČKE IDEOLOGIJE

ZOVKO: Rimokatoličkoj crkvi u BiH potrebna zaštita jer je još uvijek izložena prijetnjama

”Nemam komentara na danas objavljeno otvoreno pismo o mojim nedavnim aktivnostima, ali želim ponovno uputiti na poruku iz dopisa, kojeg sam uputila kardinalu Vinku Puljiću s mojim kolegama, predsjednicima Radne skupine EPP-a za međukulturalne odnose i međureligijski dijalog, u znak potpore njegovoj slobodi vjere i prava na kulturu sjećanja”, stoji u priopćenju za javnost Željane Zovko, zastupnice EPP-a u Europskom parlamentu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ističe kako je u dopisu koji je poslala Europskoj komisiji naglašeno da je Rimokatoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini potrebna zaštita s obzirom na to da je bila i još uvijek je izložena prijetnjama zbog svete mise za žrtve totalitarnih režima nakon Drugog svjetskog rata.

“Očekujem da se nadležne institucije pozabave ovom situacijom i da Europska komisija provede istragu drugih jednostranih aktivnosti protiv Rimokatoličke crkve u Bosni i Hercegovini”, poručila je Zovko.

Lažni “antifašisti” udbaškim metodama ponovo napali Katoličku crkvu

Potpisnici spomenutog pisma, koji sebe nazivaju antifašistima, napisali su da je dopis Željane Zovko povjereniku Europske komisije zlonamjeran, navodeći gnusnu laž i klevetu kako se u sarajevskoj Katedrali “slavilo vojne zapovjednike i vojnike fašističke NDH”. Lažni antifašisti, u udbaškom maniru, optužili su Zovko kako zalaganjem za slobodu vjere u BiH pruža “podršku fašizmu iz najcrnjeg perioda europske historije.”

Lažni antifašisti u pismu su slagali i kako je misa za žrtve Bleiburgga lani zabranjena od strane austrijskih vlasti i tamošnjeg biskupa. Na upit je li točno, kao što tvrde mediji u Sarajevu da je misa za žrtve Bleiburga u Austriji zabranjena, kardinal Puljić je, u sinoćnjem intervju za Radio Mariju i Katolički tjedni odgovorio:- Misa u Austriji nije zabranjena, nego je zabranjena politizacija te mise. I mi smo biskupi još prije dvije godine dogovorili se da svaki politički govori i konotacije moraju se odvojiti od mise.I, naravno kada biskup dolazi služiti misu u drugu biskupiju, mora se najaviti mjesnom ordinariju. I ja sam se najavio biskupu u Klagenfurtu. Razmjenili smo nekoliko mailova i onda se dogodio koronavirus i zatvaranje granica i morao sam ostati u Sarajevu i zato je misa bila u Sarajevu, pojasnio je kardinal Puljić.

Potpisnici pisma su: Maja Gasal-Vražalica, Dino Mustafić, Jasmila Žbanić, Senad Pećanin, Bakir Nakaš, Štefica Galić, Mehmed Halilović, Ozren Kebo, Dragan Bursać, Esad Bajtal, Slavo Kukić, Žarko Papić, Nijaz Skenderagić, Senada Kreso, Sanja Lazar, Amila Ramović, Emina Abrahamsdotter, Raif Dizdarević, Ferida Duraković, Zvonimir Nikolić, Samir Beharić, Srđan Puhalo, Tanja Dimitirijević Ros, Stjepan Ros, Dino Abazović, Boro Kontić i Sead Turčalo.

Potpisnici pisma, lažima i klevetama razotkrili su se kao pristalice totalitarne komunističke ideologije koji žele zabraniti komemoriranje žrtava komunističkih zločina koji za njih./HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...