SUMMIT U BRUXELLESU

ZOVKO: Kada će se implementirati rezolucije Europskog parlamenta u Bosni i Hercegovini

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjelovala je u utorak u razmjeni mišljenja s predsjedateljima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana tijekom Summita u Europskom parlamentu. Predsjedatelji parlamenata iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije raspravljali su s članovima Odbora za vanjske poslove o europskim mogućnostima zemalja Zapadnog Balkana, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tijekom rasprave, zastupnica Zovko je kao pregovarač EPP-a za Rezoluciju o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji naglasila nadu kako će tijekom predsjedanja Vijećem EU, Republika Hrvatska imati značajnu ulogu u procesu otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. Tom prilikom istaknula je kako sve zemlje Zapadnog Balkana djeluju slušajući preporuke Europskog parlamenta, osim Bosne i Hercegovine.

„Što se događa s Bosnom i Hercegovinom, imamo četiri rezolucije Europskog Parlamenta koje se tiču Bosne i Hercegovine, što se događa s milijun hrvatskih građana koji žive u Bosni i Hercegovini?“, upitala je Zovko./HMS/

Najnovije