ŽO HDZ BiH SOLI: Informirati međunarodne institucije u BiH o kršenja prava Hrvata u Tuzlanskoj županiji

Članovi Županijskog odbora HDZ BiH Soli, na sjednici održanoj u Tuzli, još jednom su izrazili razočarenje i istakli da formiranje Vlade Tuzlanske županije u kojoj nema predstavnika hrvatskog naroda predstavlja grubi nasrtaj na ustavnost i zakonitost, prenosi Hrvatski Medijski Servis. -Ovakav čin može se shvatiti samo na način da se cijeli jedan narod želi isključiti iz procesa odlučivanja čime je poslana vrlo loša poruka, rečeno je.

Županijski odbor jednoglasan je u stavu da se o svemu u narednom razdoblju dodatno informiraju međunarodni predstavnici u BiH, kao i da se uputi otvoreno pismo partnerskim županijama i gradovima u Republici Hrvatskoj kako bi se upoznali na koji način se krše prava jednog konstitutivnog naroda u Tuzlanskoj županiji.

Jedan od zaključaka jeste i da se od dužnosnika HDZ BiH na višim razinama zatraži pokretanje određenih aktivnosti kao i veći stupanj koordinacije po određenim temama, a koje se odnose na Tuzlansku županiju.

GO HDZ BiH Tuzla: Osuda vriježanja Kate Pejić

U povodu nedavnog istupa i obraćanja gospođe Kate Pejić uposlenice Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, javnost je upoznata s vrlo grubim primjerom kršenja osnovnih ljudskih prava i vrijeđanja od strane kolega prilikom obavljanja radnih zadataka.

-Nereakcijom svekolike javnosti, a posebice menadžmenta UKC-a postajemo sudionici koji odobravaju takvu vrstu ponašanja prema vlastitoj djelatnici koja svoje znanje svakodnevno ulaže u očuvanje i spašavanje ljudskih života, smatraju u Gradskom odboru HDZ Tuzle.

Pored kršenja prava, ovaj slučaj ima, navodi se u priopćenju, još veću dimenziju koja ima elemente diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi čime ovaj slučaj dobija još gore elemente netrpeljivost i stvara osjećaj nemoći i ponižena koja niti jedno ljudsko biće ne zaslužuju.

GO Tuzla HDZ BiH poziva na reakciju i sankcioniranje nadležnih za mobing na radnom mjestu, vrijeđanje nacionalnih i vjerskih osjećaja i hitnu reakciju svih institucija nadležnih za ovakav slučaj počevši od Vlade TŽ kao osnivača UKC Tuzla, menadžmenta UKC-a i ostalih relevantnih institucija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI PJEVAČ BIJELOG DUGMETA

ALEN ISLAMOVIĆ: Migranti su nam uništili Bihać

Alen Islamović, poznati pjevač kultnoga "Bijelog dugmeta", još donedavno svoju je budućnost i skoru mirovinu koncipirao uz ranč s plantažama lješnjaka u rodnom Bihaću,...